Defoes sinnessjuka målorgie

Den lille anfallaren slog till med fem mål när Tottenham krossade Wigan med hela 9-1.

Säsongens sjukaste match har redan spelats.

Och den vill nog den förre landslagsspelaren Erik Edman redan glömma.

Harry Redknapps Tottenham exploderade och sprängde bort Edmans Wigan med hela 9-1. Tottenhams största seger i Premier League någonsin och en av ligans målrikaste matcher genom tiderna.

För Edman var det desto dystrare. Hans vänsterkant terroriserades och svensken var en av de sämsta på planen.

Peter Crouch gav Tottenham ledningen mot Wigan efter bara nio minuter.

Men det var Jermain Defoes som stod för resten av showen.

I den andra halvleken inledde han en sällan skådad målexplosion som slutade med att den lille anfallaren hade tryckt in hela fem mål inom loppet av 36 minuter

Och om Defoe gjorde målen så var det Aaron Lennon som stod för framspelningarna. Det blev till slut tre stycken och ett mål för den snabbe högermittfältaren som hade lekstuga på Edmans vänsterkant.

Än mäktigare blir Tottenhamkrossen då åtta av nio mål gjordes i öppet spel.

Lennon byttes sedan ut mot David Bentley som även han gjorde mål. I slutminuterna skruvade han in en frispark på äkta Beckham-manér. Några minuter senare satte Niko Kranjcar sitt första och matchens sista mål när han iskallt sköt in bollen via ribban från nära håll.

Segern tar upp Tottenham till delad fjärdeplats med Arsenal som trots Tottenhams målorgie har bättre målskillnad.

Wigan tappar några placeringar och parkerar på 15:e plats.