1 av 7
2 av 7
3 av 7
4 av 7
5 av 7
6 av 7
7 av 7
- Foto: Scanpix

Ladda upp med massa El Clásicogodis

Det mesta och bästa inför årets match.


 I kväll 19.00 går det som har kallats för tidernas klubblagsmatch av stapeln. Det är supermötet mellan Barcelona och Real Madrid, även kallat El Clásico. Senast lagen möttes krossade Kataloniens stolthet ”Los blancos”, men de som följt dessa matcher innan vet att som har hänt tidigare är bortglömt och att vad som helst kan hända. 

Hela världen kommer i kväll intensivt att rikta sina blickar mot Camp Nou, Barcelona och Real Madrid. Sällan har fotbollsvärlden fått tillfälle att skåda så många superstjärnor under en och samma match. Vi har Zlatan Ibrahimovic, Leo Messi, Xavi och Iniesta på ena sidan. På den andra väntar Cristiano Ronaldo, Kaká, Benzema och Iker Casillas. Det blir inte mycket större än så.

Tidigare matcher

Barcelona har tagit emot gästande Real Madrid hela 62:a gånger under La Ligas historia. Hemmalaget kan stoltsera med 38 vinster och tolv oavgjorda, medan huvudstadslaget får nöja sig med tolv vinster. Under 2000-talet är det desto jämnare. Barça har på nio säsonger tre vinster, fyra oavgjorda och två förluster. Senast det begav sig på Camp Nou vann katalanerna med 2-0 efter mål av Samuel Eto’o och Leo Messi.

Barcelona:

Skadade/sjuka: Milito (knä)

Tveksamma: Zlatan Ibrahimovic (lår), Leo Messi (lår)

Avstängda: -

Formen: O-V-O-V-O

Bästa målskytt: Zlatan Ibrahimovic, Leo Messi (7)

Truppen: Ej officiell ännu.

Real Madrid:

Skadade/sjuka -
Tveksamma Albiol (knä)
Avstängda -
Formen V-O-V-V-V
Bästa målskytt Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuain (5)
Truppen Casillas, Dudek; Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo, Albiol, Garay; Diarra, Kaká, Lass, Drenthe, Xabi Alonso, Granero, Van der Vaart; Raúl, Benzema, Cristiano Ronaldo, Higuain

Att tänka på:

* I Barcelonalägret vet man ännu inte om Leo Messi kan spela från start i morgon kväll. Däremot väntas Zlatan Ibrahimovic spela, men det är inte bekräftat av klubben och han får därmed ses som tveksam.

* Real Madrid kommer till Camp Nou med tre raka vinster i bagaget och med en skadefri trupp. Guti, Gago och Nistelrooy lämnas dock hemma i Madrid.

* Då nyförvärv har blivit klara under sommaren lika ofta som Robert LaulRobert Laul missar 13 rätt på stryktipset, har vi en hel del debutanter. Ibrahimovic, Maxwell, Chygrinskiy, Ronaldo, Kaká, Benzema, Alonso och Garay gör alla sina första El Clásicos.

* Guardiola gör sitt tredje El Clásico som tränare för Barcelona. Det återstår att se om han tar sin tredje raka seger mot rivalen från Madrid. Även som spelare gick det bra för Guardiola. Med sitt Barcelona vann spanjoren elva gånger mot Real Madrid, spelade sex oavgjorda matcher, och fick stå som förlorare fem gånger under sin karriär.

* Real Madrids ikon Rául är den aktiva spelare som har flest El Clásicos under bältet. Anfallaren har deltagit i hela 25 möten lagen emellan och stått för elva mål.

Citaten:

"Den här matchen är en prioritet för mig – det finns ingenting viktigare för oss. Vi har förberett oss väldigt noggrant och matchen mot Kiev har jag inte ens skänkt en tanke. Jag förväntar oss att se två lag som går ut för att anfalla, jag kan inte föreställa mig att Madrid kommer spela för oavgjort. Det kommer bli en bra match för fansen och vi behöver spela riktigt bra för att vinna." – Pep Guardiola, tränare för Barcelona.

"Jag nöjer mig aldrig med mindre än en vinst. Vi ska möta en viktig rival, men vi vet vad vi gör bra. Vi har bra självförtroende och längtar till att spela vårt spel under matchen. Vi hoppas att det kommer bli en fantastisk match. Cristiano Ronaldo är en oersättlig spelare, men det här laget vilar inte på sina stjärnspelare." – Manuel Pellegrini, tränare för Real Madrid.

Fotbollsverige.se

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!