Ny Zlatansuccé

Inbytt och målskytt - igen. Messi passade fram till målet.

Zlatan Ibrahimovic inledde på bänken i matchen mot Xerez på bortaplan. Efter en mållös första halvlek, gav Thierry Henry bortalaget ledningen två minuter in på andra halvlek. Med 20 minuter kvar fick Ibrahimovic göra entré och på tilläggstid fastställde han slutresultatet till 0-2.

Barcelona inledde bortamatchen mot Xerez på ett oinspirerat sätt, men efter drygt 30 minuter hettade matchen till. Thierry Henry och Yaya Touré hade varsitt jätteläge, men de lyckades inte utnyttja dem. Även Xerez hade chanser. Francis långskott var nära att resultera i den 42:a minuten, men Valdés var med på noterna. 0-0 var resultatet i halvtid.

Henrys nick ger Barça ledningen

Bara två minuter in på andra halvlek slog Maxwell ett precist inlägg, som träffade Henrys panna och bollen gick i en båge upp i nättaket. 0-1 var ett faktum och med stjärnor som Zlatan Ibrahimovic, Leo Messi och Andrés Iniesta på bänken hade tränaren Pep Guardiola stort sparkapital att använda.

Zlatans nya succéinhopp

Med halvtimmen kvar fick Ballon d'Or-vinnaren Leo Messi kliva in på planen, och hans magi var nära att resultera i ytterligare ett mål för katalanerna. I den 70:e minuten fick ännu en superstjärna göra entré, nämligen El Clásico-hjälten Zlatan Ibrahimovic. På tilläggstid sprang sig svensken fri på Messis passning och med en delikat lobb fastställde Ibrahimovic slutresultatet till 0-2.

Tack vare vinsten leder nu Barcelona ligan med hela fem poäng före Real Madrid som har en match mindre spelad.