Roma vann Romderbyt

Claudio Ranieris Roma tog viktiga poäng genom att besegra stackars Lazio med 1-0 på söndagskvällen.

Roma lyckades besegra Lazio i ett tufft Romderby på söndagen. Stor matchhjälte blev Marco Cassetti som hittade rätt efter 79 minuter.

Derbyt på Olympiastadion är ett av världens hetaste, och domaren Nicola Rizzoli fick blåsa av matchen vid två tillfällen i den första halvleken efter stök på läktarplats.

Vi fick se snygga räddningar av både Julio Sergio (Roma) och Fernando Musiera (Lazio), men Claudio Ranieri fick sina tre poäng i sitt första Romderby. Roma fick förvisso David Pizarro utvisad men då återstod det bara några få minuter.

Matchhjälten Cassetti firade sitt mål genom att slå ner ett par reklamskyltar på kortsidan.

- Det här är det ultimata för en Romaspelare, sade han kort efter matchen.

För Cassetti var det första målet sedan säsongen 2006-2007.

Det var en knapp fördel i bollinnehav (51 procent) för Lazio men det hjälpte föga, man ligger kvar på sextionde plats farligt nära botten. Roma hoppade upp några placeringar och ligger i nuläget sexa.

Inter leder hyfsat komfortabelt, detta trots en förlust borta mot Juventus på lördagen.

Kul att notera med Ranieri är att hans första proffsklubb som försvarare var just Roma, detta redan 1973-1974. Det blev dock bara sex matcher för klubben.