- Foto: Bildbyrån

Stor ”final” i Turin

Juventus och Bayern München slåss om andraplatsen i Champions Leagues grupp A. För italienarna räcker det med kryss, men gästerna stärks av Arjen Robben.


Bordeaux är redan klara segrare i grupp A och spelar i kväll mot nollade Maccabi Haifa. Allt i kväll handlar om andraplatsen där tvåan Juventus tar emot Bayern München. Juve har åtta poäng och Bayern sju.

Om Bayern inte lyckas vinna i Turin kommer kanske gästernas coach Louis van Gaal att sättas under press. Förvisso har tyskarna visat musklerna på sistone, men man inledde inte säsongen något vidare och i Bundesliga ligger laget fyra.

Representanter för klubbarna har klassat matchen som en ”final”. Bayern saknar skadade Franck Ribery men van Gaal kan glädjas över att ha holländaren Arjen Robben tillbaka. Han blir nog så viktig för mittfältet.

- Jag är frisk och redo för tisdagens match. Det är en viktig match och jag skulle vilja spela från start. Jag vet inte hur mycket jag kan spela, kanske 60-70 minuter men kanske även 90, säger Robben.

Den holländske coachen väntas starta med anfallarna Ivica Olic och Mario Gomez som gjort mål i de tre senaste ligamatcherna.

Juventus hade förlorat två raka matcher, inklusive 0-2 mot Bordeaux, innan man besegrade ligaledarna Inter med 2-1 i helgen. Tidigare knäopererade Claudio Marchisio avgjorde matchen och är viktig sedan Pavel Nedved lade av i maj. Alessandro Del Piero och David Trezeguet ska vara redo för spel i kväll.

- Tisdagens match är oerhört viktig och Juve har visat att klubben är redo för stora matcher, kommenterar coach Ferrera.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!