Zlatans raket avgjorde

Zlatan Ibrahimovic ställning i Barcelona blir allt starkare.

När Barcelona och Espanyol drabbade samman i derbyt var det svensken som stal rubrikerna - igen.

Men Zlatan Ibrahimovic inledde sin heta kväll med att få ett gult kort i den 31:a minuten.

Efter det gula kortet vaknade han till liv och passade fram vänsterbacken Maxwell till ett bra läge, men denne sköt högt över.

Några minuter senare hämtade svensken boll nere på den egna planhalvan och lyfte bollen snyggt fram till Thierry Henry i djupet. Det var början på en Barcapress som slutade med att Xavi i den 39:e minuten föll lätt i straffområdet och fick domaren med sig.

I skadade Leo Messis frånvaro steg den långe "Ibra" fram och bombade in lednings- och segermålet bakom en chanslös Kameni i Espanyolmålet.

I den andra halvleken började Espanyolspelarna att medvetet reta upp Ibrahimovic och en orolig Pep Guardiola valde att ta ut sin stjärna för att förhindra ett rött kort.

I och med målet gick "Ibra" i några timmar upp i delad skytteligaledning tillsammans med David Villa - sen slog Villa in 1-1 mot Real Madrid och petade ner Ibrahimovic till andraplatsen igen.

Matchen mellan Valencia och Real slutade till slut 3-2 till Madridlaget. Gonzalo Higuain gjorde två mål - men det var mittbacken Garay som fick avgöra matchen med bakhuvudet i den 83:e minuten.

Barca leder ändå ligan med fem poäng ner till Real som har en match mindre spelad.