1 av 4
- Foto: SCANPIX/AP
2 av 4
- Foto: SCANPIX/AP
3 av 4
- Foto: SCANPIX/AP
4 av 4
- Foto: SCANPIX/AP

Arsenal förklarar krig mot det holländska förbundet

Premier League-klubben hotar med stämning.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Arsenal befinner sig i ett fullskaligt krig med det holländska fotbollsförbundet, KNVB. Konflikten uppstod när anfallaren Robin  van  Persie kommit tillbaka från en landslagssamling med en allvarlig vristskada.

Premier League-klubbens tränare, Arsene Wenger, kritiserade då KNVB och menade att landslagets läkarteam inte hade gjort tillräckligt mycket för att ställa rätt diagnos på van Persies skada.

Nu menar Wenger att de är redo att stämma KNVB för att få kompensation.

– Vi jobbar på det med våra advokater. Jag förväntar mig en ekonomisk kompensation för vad skadan kan ha för påverkan i ligan och även för hans lön, säger den franske tränaren till Guardian.

Wenger tycker att det är orättvist att klubblagen får ansvaret för att behandla och dessutom betala en spelare som kommer tillbaka från en landslagssamling skadad.

– Jag är inte emot landslagen. Men nu sitter vi här och de kan göra vad vill. Spelarna betalas av deras klubbar men blir skadade när de spelar med ett annat lag, säger han och fortsätter:

– Jag blir glad om England vinner, men det är ingen som bryr sig om mig om vi förlorar för att England har vunnit. Det är något helt fel med det nuvarande systemet och jag vill att makten ska balanseras så att den väger över mer i klubbarnas favör.

/
/
/