Dryga böter för laserpekare

Cagliari och Bari har fått dryga böter sedan fans använt så kallade laserpekare mot motståndarlagens spelare under den gångna helgen.


Serie A-klubbarna Cagliari och Bari har dömts till cirka 150 000 respektive 100 000 kronor i böter sedan fans lyst med laserpekare mot spelare i motståndarlagen. Det skriver nyhetsbyrån Reuters i dag.

Bland annat fick Diego i Juventus lasern i ögat i samband med en straff i helgens match mot Bari, en match som hemmalaget Bari överraskande vann med 3-1. Straffen missades med Diego har sagt att laserstrålen inte störde honom.

Användandet av laserpekare har blivit ett allt större problem inom den italienska fotbollen och vissa har krävt att man ska göra mer än att bara bötfälla klubbarna.

I Sverige jobbar bland annat Rikspolisstyrelsen med att vapenklassa dessa laserpekare som bland annat förekommit i media sedan lasern riktats mot flygplan och dess piloter.

I Australien, där också flera incidenter förekommit, kan man sedan förra året få fängelse i upp till 14 år vid användande av de starkare pekarna.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!