Dryga böter för laserpekare

Cagliari och Bari har fått dryga böter sedan fans använt så kallade laserpekare mot motståndarlagens spelare under den gångna helgen.


Serie A-klubbarna Cagliari och Bari har dömts till cirka 150 000 respektive 100 000 kronor i böter sedan fans lyst med laserpekare mot spelare i motståndarlagen. Det skriver nyhetsbyrån Reuters i dag.

Bland annat fick Diego i Juventus lasern i ögat i samband med en straff i helgens match mot Bari, en match som hemmalaget Bari överraskande vann med 3-1. Straffen missades med Diego har sagt att laserstrålen inte störde honom.

Användandet av laserpekare har blivit ett allt större problem inom den italienska fotbollen och vissa har krävt att man ska göra mer än att bara bötfälla klubbarna.

I Sverige jobbar bland annat Rikspolisstyrelsen med att vapenklassa dessa laserpekare som bland annat förekommit i media sedan lasern riktats mot flygplan och dess piloter.

I Australien, där också flera incidenter förekommit, kan man sedan förra året få fängelse i upp till 14 år vid användande av de starkare pekarna.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

2 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

2 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

3 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

3 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

3 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.