- Foto: Scanpix/AP

”Vändningen kom mot Chelsea”

West Ham klarade 1-1 mot Chelsea under gårdagen. Om man får tro krisklubbens tränare Gianfranco Zola var det vändningen.


West Ham har stora problem i ligan och ligger näst sist i det rätt jämna botten av Premier League. Men kanske kom vändningen nr man spelade 1-1 mot ligaledaren Chelsea på Upton Park på söndagen.

- Attityden, passionen och modet mina spelare visade var ypperligt. Det var en bra nystart och det kommer att påverka samtliga från och med nu, säger Gianfranco Zola.

- De var trötta men det såg inte ut som det. De hade kunnat spela 90 minuter till om det hade behövts.

Tyvärr för tränaren och spelarna kvitterade Chelseas Frank Lampard på en tveksamt dömd straff. Tre poäng hade smakat mumma för ett hårt kämpande ”Hammers”.

- Tidigare har vi fått några bra resultat i matcherna men jag har aldrig känt atmosfären vi hade nu. Spelarna uppmuntrade varandra, jobbade för varandra. Det smittade verkligen av sig.

- Alla var delaktiga. Det var en positiv känsla och den höll alla spelare alerta.

Zola säger också att hans spelare var tvungna att ge lite extra, eftersom det var ett bättre lag man mötte under gårdagen. Det var nyckeln till framgång.

- Vi spelade passionerat och fick med oss publiken på vår sida och det gjorde skillnad. Inom fotbollen är sådant viktigt.

Tyvärr för ”Hammers” fick man försvararen Danny Gabbidon lårskadad. Han kan bli borta en tid.

Nästa match är hemma mot tabelljumbon Portsmouth på annandagen. Zola kan hoppas på tre välbehövliga poäng.

Hammers mål på söndagen gjordes av Alessandro Diamanti, också det på straff.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!