Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mancini hävdar dubbelspel

- 22/12/2009, 13:37 -

Scanpix/AP

Det har hetat att Roberto Mancini alldeles nyligen blev aktuell som tränare i Manchester City. Inte alls hävdar han själv, det har varit på gång i flera veckor.

Det har hetat att vd:n Garry Cook erbjöd Manchester City-jobbet till Roberto Mancini så sent som i onsdags. Men Mancini säger att han var aktuell långt före det.

Daily Mirror skriver att parterna pratade i tre veckors tid innan det blev officiellt att Mancini går in som ersättare för Mark Huges. Det skedde under den gångna helgen.

Samtidigt vädjar Mancini till forwarden Robinho, fram till nyligen önskad av Barcelona, att stanna i klubben.

- Jag tror att Robinho kan skriva historia. Jag spelade i Sampdoria i 15 år och skrev historia, och jag tror att Robinho kan stanna här och skriva in sig i Manchester Citys historia, säger Mancini.

- Robinho är en fantastisk spelare, men jag har fem eller sex spelare som kan spela i anfallet och som är väldigt bra.

Brasilianaren Robinho har haft problem med skador och inte alls levt upp till vad han kostade, 32,5 miljoner pund, när han värvades från Real Madrid 2008.

Mancini berättade under en presskonferens i går att Sven-Göran Eriksson ringt och lovordat Manchester City.