- Foto: SCANPIX/AP

Wengers tankar om van Persie

Arséne Wenger tror att han kanske kan få tillbaka den skadade anfallsstjärnan Robin van Persie redan under säsongen. Kanske så tidigt som i april.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Anfallaren Robin van Persie åke på en elak fotledsskada när hans Holland mötte Italien i en vänskapsmatch i november. Men tvärtemot vad som tidigare sagts behöver inte säsongen var helt och hållet körd.

Managern Arséne Wenger är glad över att 26-åringen, som var i fin form innan skadan, klarat sig utan infektioner och andra problem efter operationen.

- När man genomgår en sådan stor operation är doktorns åsikter viktiga. Kommer han att bli samma spelare som han var tidigare? Vi har fått ett tydligt svar och det är ja, säger Wenger enligt Daily Mail.

Wenger berättar också att om rehabiliteringen går riktigt, riktigt bra så kan han ha sin stjärna tillbaka redan i april. Men mer troligt i sådana fall är maj månad.

- För tillfället kan han inte göra någonting alls. Han sitter bara hemma och väntar på att kunna träna igen. Han kan bli borta resten av säsongen. Jag har inte sagt det till honom personligen, men jag hoppas att vi får en positiv överraskning.

Från början trodde van Persie att han skulle bli borta i fyra till sex veckor och träffade den serbiske specialistdoktorn Marijana Kovacevic för att försöka undgå en operation, men skadan var alldeles för allvarlig.

Wenger har undersökt om det holländska fotbollförbundet kan ersätta Arsenal för skadan han ådrog sig på uppdrag med landslaget. Oavsett vad hoppas holländarna förstås på att ha anfallaren med till sommarens VM-slutspel i Sydafrika.

/
/
/
/