Onsdag 4 Aug
Stockholm

Här är de stökigaste supportrarna i England

1 av 3
2 av 3
3 av 3

England dras föga förvånande fortfarande med problem vad det gäller fotbollshuliganer. Men våldet har stävjats något det senaste året.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I en färsk rapport släppt av den brittiska polisen finns antalet arresterade fotbollssupportrar under fjolårssäsongen svart på vitt.

Det redogörs att sammanlagt 3 652 supportrar greps i samband med matcher under 2008/2009, vilket är 90 färre än säsongen innan. Hälften av dessa ska ha orsakat oreda, medan ungefär en tredjedel bara varit berusade.

Värst supportrar av alla lag har Manchester United. De regerande Premier League-mästarna toppar listan med 185 gripna från den gångna säsongen. Snällast supportrar hade Fulham – bara 13 personer arresterades. Utöver det är mer än 3 000 fans är avstängda från att gå på matcher.

Landslagsmatcher som England eller Wales spelat på hemmaplan har resulterat i 35 arresteringar.

Huliganer fördärvade en gång den inhemska fotbollen, men nu fungerar vi som ett exmpel på hur polisen ska agera i samband med fotbollsmatcher, säger polisministern David Hanson till The Guardian och fortsätter:

– Jag är nöjd med hur klubbarna och polisen har arbetat tillsammans, men vi måste också hylla supportrarna som insett att våldet inte har någon plats inom modern fotboll.

Han försäkrar även att det hårda arbetet fortsätter.

– Vi kommer att fortsätta att arbeta för att den här succén fortsätter även i framtiden.

I augusti urartade matchen mellan de bittra rivalerna West Ham och Millwall i Carling Cup, vilket beskrivs som den största publikskandalen i England på många år. Huliganer stormade planen och under kalabaliken blev en 44-årig man knivhuggen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela