Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stenman stannar trots allt

- 29/12/2009, 14:40 -
1 av 2

Bildbyrån

2 av 2

Bildbyrån

Trots Djurgårdens intresse och trots det faktum att FC Groningen går knackigt stannar den duktige  Fredrik Stenman. ”Med stor säkerhet”, säger svensken.

Djurgården jagar en vänsterback sedan Jan Tauer inte fått förlängt kontrakt och flyttat hem till Tyskland. Hammarbys Emil Johansson har varit på tapeten, liksom Fredrik Stenman i holländska FC Groningen. Men han vill stanna, och tror även att han gör det under januarifönstret.

- Med stor säkerhet. Jag trivs utmärkt och har ingenting konkret att ta ställning till, säger han till Sportal i dag.

Groningen ligger bara på tolfte plats i den holländska ligan vilket är en stor besvikelse. Ändå trivs Stenman.

- Man kommer in i vissa rutiner och börjar uppskatta tillvaron. Ärligt talat, det finns inte så mycket att göra i Groningen och…ja, vad gör vi egentligen? Vi svenskar bor nära varandra och umgås en hel del. Vi har åkt till Amsterdam ett par gånger, vi brukar laga mat och förra året firade vi jul tillsammans här nere. De övriga skandinaverna i laget är också riktigt bra killar, dessutom kommer Tim Sparv i januari, så vi är ett? skönt gäng.

Svenskarna han syftar på är Andreas Granqvist och Petter Andersson, tidigare hade Stenman också Marcus Bergh i sin närhet. Tim Sparv är en finländsk försvarare som tidigare tillhörde Halmstads BK.

Stenman tillhörde Djurgården 2003 till 2005 innan han gick till Bayer Leverkusen och sedan Groningen 2007.