Schuster hänger kvar på sin post

Pedja Mijatovic: "Vi har förtroende för tränaren".


När Real Madrid kallade till presskonferens på Bernabeustadion på måndagkvällen var det många som trodde att sportchefen Pedja Mijatovic skulle meddela att Bernd Schuster fått sparken som tränare för Real Madrid. Men när Mijatovic klev in i salen med ett stort leende förstod alla att så inte skulle bli fallet.

– Min plikt som sportchef är att föra ut lugn, sans och balans till våra supportrar i Spanien och i resten av världen. Vi befinner oss i en situation där ligan bara har börjat och det återstår många matcher att spela. Det här är ett sportligt projekt som vi tror mycket på. Det säger jag för att lugna folk och då tänker jag på allt vi har åstadkommit sedan vi kom hit. Det här laget gjorde en strålande säsong förra året, vi var de som gjorde flest mål och släppte in minst... vi vann La Liga med stor marginal, sa Mijatovic.

Pedja Mijatovic medger ändå att om Reals dåliga resultat på sistone får en fortsättning så kan klubben snabbt omvärdera läget.

– Jag är säker på att det finns tränare på marknaden men det är inget vi överväger. Det betyder inte att vi kan bli tvungna att göra det i framtiden.

Real Madrid många skador innebär att klubben kommer att köpa spelare när transferfönstret öppnar i januari.

– Vi ville verkligen kontraktera Cristiano Ronaldo och det gick inte, inte på grund av oss utan för att Manchester inte ville det. Det är inte första gången i historien som det sker och det blir inte den sista. Vi spikade vår trupp, vi har 24 spelare, men ingen kunde förutse att van Nistelrooy skulle skada sig och bli borta i åtta månader. När du planerar en trupp är sådant inget som du tänker på, det är inget normalt. Ingen kan heller räkna med det som hände med De la Red. Den uppkomna situationen gör att vi måste agera på marknaden, sa Pedja Mijatovic enligt Marca.

Mijatovic återser sitt mål som vann Champions League åt Real Madrid:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

1 timme sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.