Michael Carrick satte 2-0. - Foto: Bildbyrån

Fergusons födelsedagspresent: 5-0 mot Wigan

Krisen är över - mästarna från Manchester är tillbaka.

Först åkte man på säsongens första hemmaförlust mot Aston Villa.

Sen en rejäl 0-3-smäll borta mot Roy Hodgsons Fulham.

December var på väg att bli en riktig helvetesmånad för de regerande mästarna Manchester United som drabbats hårt av skador på försvarsspelare.

Men efter 3-1 borta motHull i söndags och 5-0 hemma mot Wigan under onsdagskvällen är United bara två poäng bakom serieledarna Chelsea.

Mot Wigan var det dessutom nyförvärvet tillika "Cristiano Ronaldo-ersättaren" Antonio Valencia som låg bakom den perfekta födelsedagspresenten till tränaren Alex Ferguson som fyllde 68 år i kväll.

Valencia gjorde sin bästa insats i Unitedtröjan mot sitt förra lag och börjar sakta hjälpa fansen att glömma den Spanienflyktade portugisen.

Det var annars Uniteds just nu viktigaste spelare, Wayne Rooney, som inledde målskyttet. Den ivrige anfallaren smet förbi Wiganförsvararen Titus Bramble och tryckte in högerbacken Rafaels snygga inspel. Ett riktigt klassmål.

Rooneys mål blev rena ketchupeffekten för United som fullständigt dominerade mot ett hopplöst Wigan. Michael Carrick satte fyra minuter senare 2-0 efter Valencias snygga inlägg och Rafael satte själv 3-0 strax innan halvtid.

Men det var inte slut där. Dimitar Berbatov ville också vara med och leka och gjorde 4-0 i den 50:e minuten. Återigen låg Valencia bakom målet.

Till slut fick ecuadorianen också fira ett mål. Han satte Uniteds femte och sista mål för kvällen när det återstod en kvart av matchen.

Efter 5-0-målet började publiken på Old Trafford att skandera "vi vill ha tio, vi vill ha tio". Wiganspelarna, med inbytte Erik Edman, bet dock ihop för att undvika en ny kollaps à la Tottenham för några veckor sedan.

Överkörningen gör att United blir kvar på andra plats i Premier League. Man har dessutom fått tillbaka flera backstjärnor som till exempel Nemanja Vidic och Wes Brown. Genast har den tidigare darriga backlinjen stabiliserats upp, något som bör oroa serieledarna Chelsea.

För Wigan går det desto sämre. Klubben har fem raka matcher utan seger och är nu bara en poäng från nedflyttningsplatsen.