Sir Alex: Det värsta är över

Det blir inga nyförvärv i Manchester United nu när marknaden öppnar, i alla fall inte i det skadedrabbade försvaret. Det värsta är över menar Alex Ferguson i dag.


Det har skrivits mycket om Manchester Uniteds skadekris i försvaret, där de i princip spelat vissa matcher utan naturliga backar. Det har dock gått bra ändå, och sir Alex Ferguson tänker inte panikvärva under januarifönstret.

- Folk ser denna månads transferfönster som en lösning på våra skadebekymmer, men det är inte lösningen på våra problem, säger Ferguson enligt Manchester Evening News.

- Om någon kunde ge mig namnet på en riktigt bra mittback som skulle acceptera ett tremånaderskontrakt så skulle jag ta chansen. Men var hittar man en sådan spelare?

Med Jonny Evans och Rio Ferdinand på bättringsvägen tänker inte Ferguson använda mer av de 80 miljoner pund man fick från Real Madrid när man sålde Cristiano Ronaldo.

- En skaplig spelare skulle vilja ha minst ett treårskontrakt och jag behöver inte den tillökningen. Det är tillräckligt svårt att lämna bra spelare utanför laget utan att ta in ytterligare en spelare, så jag kommer inte att se mig om efter etablerade spelare för att lösa vår försvarskris.

- Förhoppningsvis är det värsta över ändå och vi får lite stabilitet i försvaret. När vi väl fått det är jag säker på att vi kommer att ta igen det vi tappat hittills.

Därmed kanske vi får se ett ännu bättre United framöver, för klubben har faktiskt förlorat fem av sina 20 matcher i ligan, då har man ändå bara släppt in 18 mål.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

1 timme sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

1 timme sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

2 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

2 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

3 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

3 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.