Capello hotar med VM-uteslutning

Sju av hans elva favoriter har dragit sig ur truppen mot Tyskland.


Steven Gerrard, Frank Lampard och fem andra har dragit sig ur truppen mot Tyskland. Det har fått Fabio Capello att gå i taket. Nu slår han tillbaka mot spelarna som "skadar sig" så fort det blir dags för vänskapslandskamper.

– Om en spelare inte älskar att spela för England så borde han kanske stanna hemma. En spelare måste älska Englandströjan.

Mot Tyskland har Capello nu bara kvar David James, John Terry, Theo Walcott och Gareth Barry från sin senaste startelva. Nu hotar han med VM-uteslutning av de spelare som inte infinner sig på vänskapslandskamper.

– Om någon inte vill spela för England då betyder det att de inte älskar tröjan tillräckligt mycket, säger han på presskonferensen inför matchen.

Capello och England har den senaste veckan fått gå ännu en tuff match mot de inflytelserika klubbarna i Premier League. Men en stenhård Capello viker sig inte så lätt. Han tvingade en "skadad" Gerrard att resa hela vägen till London för att bevisa sin skada. Något som fått Liverpool och tränaren Rafa Benitez att rasa.

I morgon kväll tar Tyskland emot England på supermoderna Olympia-stadion i Berlin.

Skrivet av:

Senaste nytt

Viktiga lärdomar för Häcken: "Väldigt givande"

idag 00:04

Häcken pressade Leverkusen – men förlorade

igår 22:58
Fem matcher, fem förluster. Häckens trista svit i Europa League fortsatte när Bayer Leverkusen kom på besök. Hisingslaget stod emot bra, men föll till slut med 0–2.

Liv, 17, hyllades i pappas gamla hemmarink

igår 22:26
För första gången var Herman Liv, son till målvaktslegendaren Stefan Liv, inskriven i en SHL-trupp och fick stå i båset – dessutom hemma i Jönköping. Det var otroligt roligt att komma tillbaka hit, säger Liv till Aftonbladet.

Rögles vändning – ingen rolig historia för Rönnberg

igår 22:04
Den häromdagen så arge och kränkte Frölunda-tränaren Roger Rönnberg var en dryg minut ifrån att bli en historisk SHL-tränare. Men Rögle ville annat och vände ett tvåmålsunderläge till seger i förlängningen (5–4). Orutinerat så det skriker om det, säger Rönnberg.

Två mål på fem sekunder när Luleå derbyvann

igår 21:36
Två mål på fem sekunder (!) avgjorde norrderbyt mellan Luleå och Skellefteå. Linus Omark och Oscar Eklind såg till att Luleå kunde ta en sällsynt derbyseger på hemmais, 2–0. Det är derby, heta känslor, skönt att dra det längsta strået, säger Omark till TV4 Play.

Lundström missar premiären: Chansar inte

igår 20:36
Mathilda Lundström, som haft en känning i baksidan av låret, kommer inte att spela i VM-premiären i handboll mot Kina på fredagen.