Söndag 25 Sep
Stockholm

"Lättare att vara tränare i England än Italien"

José Mourinho talar ut om svårigheterna att vara tränare i Italien, Mario Balotelli och talanger som kastar bort sin chans.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

- Jag antar att det är lättare att vara tränare i England. Ni har ett annat koncept om vem som är boss, vad det betyder att vara boss. Bara den principen gör det mycket lättare.

Intertränaren José Mourinho lättade på sitt hjärta inför Liverpoolförsvararen Jamie Redknapp på det brittiska teveprogrammet Football’s Next Star.

Blivit ifrågasatt

Den förre Chelseatränaren Mourinho har under sina 18 månader i Italien vunnit Serie A, sålt Serie A:s viktigaste spelare Zlatan Ibrahimovic till Barcelona och startat ett fullskaligt krig med alla som vågat sig på att kritisera hans personlighet eller beslut.

Men till skillnad från 46-åringens tid i England har det italienska folket inte omfamnat portugisen som en hjälte. Mourinho är väldigt långt i från sin titel "The Special One" i Italien, något han insett själv. Från att i tre års tid varit "untouchable" i Chelsea har han fått finna sig i att bli ifrågasatt titt som tätt.

- I Italien måste man vara på toppens topp för att hantera alla känslor. Det beror på att spelarna är mer fria att utrycka sig själva, att uttrycka en åsikt.

"Kastar bort sin chans"

Samtalet med Redknapp kommer snabbt in på unga talanger. Mourinho har haft sina duster med Mario Balotelli, spelaren han själv kallar "Italiens framtid". Dessutom har förra säsongens succéspelare Davide Santon fått finna sig i att nöta bänk, något som gjort att han tappat sin landslagsplats i Italien.

- Jag har några grabbar som inte riktigt förstår hur mycket tur de haft. Det är en av de saker som dödar mig, när du har en yngling med talang, med möjligheter, och denne inte riktigt förstår det.

- Ibland förstår de det när karriären är över. När de är 30 eller 35, det är då de säger: "jag gjorde ett misstag, jag förlorade min chans".

 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.