- Foto: Scanpix

Danmark nästa för Risp

Den landslagsmeriterade försvararen Fredrik Risp ratar den engelska andradivisionen. Istället ser det ut att bli spel i Danmark för den tidigare IFK-spelaren.


Nej, andradivisionen i England är ingenting som lockar Fredrik Risp. Intressantare då är den danska SAS-ligan.

- Jag var i England och bekantade mig med en klubb. Men det kändes inte rätt av olika skäl. Högst på önskelistan nu står Danmark och min agent för samtal med ett par klubbar. Men det finns inget färdigt kontraktsförslag på papper, säger Risp till TV4:s Fotbollskanalen.

Helst av allt vill den förre IFK Göteborg-spelaren ha ett längre kontrakt, längre än det kontrakt som han erbjöds i England som var säsongen ut.

- Ja, för familjen är det ju inte roligt att behöva flytta runt till olika länder hela tiden. Ur den synvinkeln passar Danmark mycket bättre. Det är nära hem också. Nu har det varit jul- och nyårshelger, men jag hoppas få någonting klart inom en vecka ungefär.

De senaste åren har 29-åringen tillhört ett gäng turkiska klubbar. Det kan bli en flytt tillbaka dit, även om han inte ser det som optimalt.

- Men jag vill spela fotboll och gör det hellre i Turkiet än ingenstans. Händer ingenting får jag försöka att utnyttja någon av de kontakter jag haft där nere.

Han var tidigare villig att gå tillbaka till IFK Göteborg men sportchefen Håkan Mild lät då meddela att man inte hade mer plats för försvarare i truppen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!