1 av 3
- Foto: Bildbyrån
2 av 3
- Foto: Bildbyrån
3 av 3
- Foto: Bildbyrån

Guardiola tar på sig förlust

Zlatan Ibrahimovic gjorde mål, men Barcelona föll ändå mot Sevilla. Syndabock blev försvararen Dymtar Chygrynskiy, men klubbens tränare "Pep" Guardiola tar på sig förlusten.


På tisdagen föll Barcelona med 2-1 hemma mot Sevilla i den spanska cupen, Copa del Rey. Zlatan Ibrahimovic var nära att rädda ett oavgjort resultat tack vare ett väldigt snyggt mål, men det var innan Dymtar Chygrynskiy kom in i bilden på allvar.

Försvararen från Ukraina rev ner en Sevilla-spelare efter 75 minuter vilket resulterade i en straff. 2-1 där innebar att Sevilla vann första mötet. Delar av fansen buade ut  Chygrynskiy.

- ”Dima” är en fantastisk spelare och det är så att ju mer fans kritiserar honom, desto bättre kommer han att bli, kommenterar tränaren Josep Guardiola.

- Han kommer att vara här en lång tid. Jag vet hur stadion fungerar och jag vet hur tufft det kan vara, men han fixar det. Det blir tufft för honom med tanke på var han kommer ifrån och hur mycket pengar vi betalade för honom, men om någon är ansvarig (för förlusten) är det jag, inte han.

Returmatchen spelas nästa vecka, och efter 1-2 hemma är det en del press på Barcelona som under 2009 tog hela sex titlar.

- Vi kommer att klara det. Jag känner ingen tvekan om att vi kan komma tillbaka och klara oss till kvartsfinalerna, det viktiga för oss är att vi anfaller och gör mål, säger ”Pep” på klubbens hemsida.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!