Hasan Salihamidzic firar sitt 1-0-mål.
Hasan Salihamidzic firar sitt 1-0-mål. - Foto: Scanpix

Självmål räddade Juvetränaren

Ciro Ferraras Juventus höll undan och tog sin första seger på de tre senaste matcherna.


December 2009 blev den värsta månaden Juventus gått igenom sen Calciopoli-skandalen.

Den gamle försvarslegendaren Ciro Ferraras nybygge föll samman totalt och inte nog med att man förlorade mot storheter som Bari och Catania i Serie A, man blev man dessutom fullständigt utspelade på hemmaplan i den avgörande Champions Leaguematchen mot Bayern München.

Ferrara ryktades vara nära att få kicken och brasseförvärven Melo och Diego sågades av både fans och media. Duon fick lov att åka till Brasilien under uppehållet för att komma ifrån hetsen kring klubben och ladda om batterierna. Samtidigt rapporterade italiensk media att holländaren Guus Hiddink setts i Turin, något som satte igång spekulationerna om Ferraras framtid.

Men 2009 är över. Ferrara är kvar som tränare. Diego och Melo är tillbaka i klubben och båda spelarna startade den viktiga bortamatchen mot formstarka nykomlingen Parma.

Mötet kunde inte ha börjat bättre ur ett Juvepersektiv. Redan i den tredje minuten Chiellini skarvade vidare en hörna och bosniern Hasan Salihamidzic sköt Juventus första mål i det nya årtiondet. Det var många som drog lättnades suck.

Men 20 minuter senare slog åskan ner. Den förre Juventusstjärnan Nicola Amoruso kom högst på Zenonis inlägg och nickade in kvitteringen bakom Alex Manninger i Juvemålet. Som så ofta förr var det den kritiserade mittbacken Nicola Legrottaglie som förlorade nickduellen.

När minnena från december började komma tillbaka steg hjälten fram - Parmas Paolo Castellini. Diegos hörna träffade Fabio Grosso och slutade med att Castellini nickade in bollen i eget mål bara en kvart efter kvitteringen.

Sen började en rejäl kamp mot klockan. När 20 minuter återstod fick Martin Caceres sitt andra gula kort och visades ut. Men Juventus höll undan och tog en välbehövlig trepoängare.

Segern innebär att man återigen är tvåa, nio poäng bakom bakom serieledarna Inter. Milan kan gå om i kväll vid seger mot Genoa då man har två matcher till godo.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

2 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

2 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

2 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

3 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

3 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.