1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Serie A-tränare lämnar skutan

Antonio Conte kunde inte lyfta Atalanta upp från botten i italienska Serie A. Efter supporterprotester har han nu valt att lämna in sin avskedsansökan - en andra gång.


Efter fyra månader i Atalanta får det räcka. I går föll klubben med 2-0 hemma mot Napoli och då gav tränaren Antonio Conte upp och sa upp sig från sitt uppdrag.

- Just nu känns det rätt att göra så, jag har beslutat mig för att gå. Jag lämnade in min avskedsansökan i går kväll, men den togs inte emot, säger han enligt italiensk press.

- Efter att ha funderat över situationen igen över natten har jag beslutat att lämna min avskedsansökan igen.

Nästan 500 supportrar sägs ha protesterat mot tränaren efter gårdagens förlust, och en supporter försökte att örfila den tidigare Juventus-mittfältaren Conte.

Atalanta ligger näst sist i Serie A och har 13 poäng efter 17 matcher. Bättre gick det förra året, i alla fall för Conte som då tog upp Bari till den hösta ligan. De ligger just nu åtta.

Den 40-årige Conte spelade med Juventus fram till och med 2004. Han inledde sin tränarkarriär som assisterande tränare i Siena 2005 och gick via Arezzo och Bari till Atalanta i september som ersättare för Angelo Gregucci.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!