1 av 3
- Foto: Scanpix/AP
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

Vieira kritade på för City

Manchester City har landat ett drömförvärv i form av Patrick Vieira från Inter. Affären är nu definitiv. ”Han är en mittfältare av världsklass”, säger Roberto Mancini.


Manchester Citys nye tränare Roberto Mancini har fått fin förstärkning i form av Patrick Vieira. I dag blev han definitivt klar för City som lånar honom säsongen ut från Inter, där han fått sparsamt med speltid.

- Patrick är en mittfältare av världsklass och med en vinnarmentalitet och kommer att passa väldigt bra in i den här gruppen, säger Mancini på klubbens hemsida.

Efter säsongen finns en option på ytterligare ett år för 33-åringen som tidigare var firad stjärna och lagkapten i Arsenal.

Nu är han Mancinis första nyförvärv sedan han tog över i City efter Mark Huges, och italienaren är mycket, mycket nöjd.

- Patrick är en av de bästa spelarna denna tidsperiod och har fått nästan varje utmärkelse en spelare kan få. Jag är övertygad om att Citys fans kommer att önska honom varmt välkommen och uppskatta det han kommer att göra för klubben.

Med ny klubb klar och förhoppningsvis mer speltid hoppas veteranen på att få vara med Frankrike i sommarens VM-slutspel. Enligt uppgift släpptes han gratis med den korta kontraktstid som återstod.

Han kommer att få tröja nummer 24 i Manchester City. Han har tidigare haft Mancini som tränare i Inter.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två svenskar till NBA-draften

Golfstjärnan opererad – missar major

3 timmar sedan
Trots fin form på golfbanan drog sig Frida Kinhult ur årets första major, Chevron Championship.

Han är främste svenske poänggöraren

idag 05:52
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.