Tisdag 27 Sep
Stockholm

Vieira kritade på för City

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Manchester City har landat ett drömförvärv i form av Patrick Vieira från Inter. Affären är nu definitiv. ”Han är en mittfältare av världsklass”, säger Roberto Mancini.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Manchester Citys nye tränare Roberto Mancini har fått fin förstärkning i form av Patrick Vieira. I dag blev han definitivt klar för City som lånar honom säsongen ut från Inter, där han fått sparsamt med speltid.

- Patrick är en mittfältare av världsklass och med en vinnarmentalitet och kommer att passa väldigt bra in i den här gruppen, säger Mancini på klubbens hemsida.

Efter säsongen finns en option på ytterligare ett år för 33-åringen som tidigare var firad stjärna och lagkapten i Arsenal.

Nu är han Mancinis första nyförvärv sedan han tog över i City efter Mark Huges, och italienaren är mycket, mycket nöjd.

- Patrick är en av de bästa spelarna denna tidsperiod och har fått nästan varje utmärkelse en spelare kan få. Jag är övertygad om att Citys fans kommer att önska honom varmt välkommen och uppskatta det han kommer att göra för klubben.

Med ny klubb klar och förhoppningsvis mer speltid hoppas veteranen på att få vara med Frankrike i sommarens VM-slutspel. Enligt uppgift släpptes han gratis med den korta kontraktstid som återstod.

Han kommer att få tröja nummer 24 i Manchester City. Han har tidigare haft Mancini som tränare i Inter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.