1 av 4
2 av 4
3 av 4
Ancelotti med kompisarna i Milan.
4 av 4
Ancelotti med kompisarna i Milan. - Foto: Scanpix

Ancelotti tar jetplanet till Milan-Juve

Den förre Milantränaren Carlo Ancelotti flyger in för att se det italienska mästarmötet.


Den klassiska matchen mellan Juventus och Milan kommer gästas av Chelseatränaren Carlo Ancelotti som tog jetplanet till Turin sedan mötet mellan hans Chelsea och Hull snöat bort.

Ancelotti, som bossade över Milan i åtta år och vann allt man kan vinna inom klubbfotbollen, sätter pengarna inte särskilt oväntat på "rossoneri".

- Om Milan vinner i kväll och detsamma i derbyt så blir de ett riktigt alternativ till Inter, säger han till Gazzetta dello Sport.

- För Juventus är den chansen inte lika realistisk, säger han om klubben han tränade under två säsonger mellan 1999 och 2001.

Nya tränare i båda klubbarna

Både Milan och Juventus har två klubblegendarer som nya tränare. Brassen Leonardo i Milan och backhjälten Ciro Ferrara i Juventus.

Och båda har fått en tung start på sina karriärer. Men medan den ene har fått fart för Milan som är klara för åttondelsfinalen i Champions League har den andre misslyckats med det mesta. Det beror inte bara på Ferrara själv menar Ancelotti, utan också på personerna runt honom.

- Båda tränarna betalade priset för bristen på erfarenhet, men på olika sätt. I Milans fall, Leonardo är ung, men alla chefer runt honom har alltid varit där.

- Ferrara behövde inte bara jobba med sin brist på erfarenhet, utan också med en unga klubbchefer omkring honom samt svårigheterna att få lite bra råd.

Inte samma Ronaldinho

Milan har till skillnad från Juventus verkligen hittat spelet och spelare som Ronaldinho har återigen hittat Guldbollenformen. Men det var inte alltid så. Den Ronaldinho Leonardo får jobba med är inte samma spelare som Ancelotti hade i sin trupp.

- Jag föredrar hellre Dinho före Juventus Diego. Det här är en bättre Ronaldinho än jag fick jobba med, skojade 50-åringen som får möta lokalkonkurrenten Inter i Champions Leagues åttondelsfinal.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!