1 av 2
- Foto: Scanpix/AP
2 av 2
- Foto: Bildbyrån

Juventus usla form oroar Lippi

Italiens världsmästartränare Marcello Lippi är oroad över Juventus dåliga form, som resulterade i 0-3 hemma mot Milan. ”De är psykiskt instabila”, säger Lippi i dag.


Under söndagen försvann Juventus från kampen om ligatiteln efter 0-3 hemma mot Milan. Halvvägs in i serien är ”Juve” nu tolv poäng efter Inter.

En som oroas över klubbens dåliga form är Italiens förbundskapten och världsmästare Marcello Lippi.

- Man kan se att de inte är i form just nu. De har drabbats av olika skador och är för tillfället psykiskt instabila, säger Lippi enligt italiensk press.

- Man ser att de gör misstag på grund av det. Vi får också se om Ciri Ferrara snart kommer att få de resultat som Juventus är värda.

Ferraras framtid har diskuterats och han har ryktats vara på väg att bli ersatt av Guus Hiddink. Men försvararen Giorgio Chiellini tar själv på sig ansvaret för gårdagens torsk på tillfälliga arenan Stadio Olimpico di Torino.

- Vi underpresterade, man får inte förlora med 3-0 hemma. Vi låg bakom alla tre baklängesmål. Felet är vårt, framför allt mitt. Vi borde utreda vad som gick fel, Juventus kan inte hålla på så här. Jag kommer att få svårt att sova i kväll, sade Chiellini till Sky Sports efter förlusten.

- Nu måste vi vara realistiska. Det är väldigt viktigt att komma topp tre, och vi har mål. Vi kan inte spela utan motivation i sex månader. Vi måste kämpa mer och vända situationen och alla är inblandade, det är fel att bara skylla på tränaren, säger landslagsmannen.

Försvararen uttalade sig också om fansens protester före, under och efter matchen:

- Vi är vana att spela under press, det är vanligt att de protesterar men självklart skulle det vara bättre om de stöttade oss i 90 minuter. Det så här i Italien, men det är upp till oss att göra vårt jobb.

"Juve" vann förvisso i ligan förra omgången, 2-1 borta mot Parma, men innan dess blev det förluster mot Catania hemma och Bari borta.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.