Måndag 8 Aug
Stockholm

Nya tränare i Atalanta och Bolton

1 av 2
2 av 2

Två euopeiska klubbar har fått nya tränare, och båda har samma uppdrag. Nämligen att rädda Atalanta respektive Bolton från botten av sin respektive liga.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Atalanta ligger näst sist i Serie A och i förra veckan sade Antonio Conte upp sig från sin tjänst som tränare. Han har nu ersatts av den 55-årige Bortolo Mutti.

Mutti har tidigare varit tränare i klubbar som Napoli,  Reggina och Atalanta. Mellan 2007 och 2008 var han anställd av Modena som gav honom sparken efter säsongen.

Och som väntat har Owen Coyle presenterats som ny tränare för Johan Elmanders Bolton, klubben han tidigare spelat för och som har en specell plats i hans hjärta. Han kommer närmast från ligakurrenten Burnley.

- Det är svårt att uttrycka sig i ord. Det är en spännande utmaning och något som jag sett fram emot, sade han under dagens presskonferens.

- Vad vi alla vill göra nu är att anta utmaningarna och få tillbaka lite framgång till Wanderers.

Ordföranden Phil Gartside är mycket nöjd med att ha Coyle tillbaka i klubben där han tidigare spelade som anfallare.

- Owen var nummer ett på vår önskelista och vi är naturligtvis mycket nöjda över att han återvänt till klubben som tränare, säger Gartsiden.

Coyle ersätter sparkade Gary Megson. Bolton ligger på nedflyttningsplats i Premier League medan Burnely ligger på fjortonde plats.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.