Måndag 8 Aug
Stockholm

Ödesmatch för Mancini - blir det guldstriden eller fjärdeplatsen?

1 av 3
Mancini har lyckats med allt i City.
2 av 3
Mancini har lyckats med allt i City. Foto: Scanpix
Nu är dessutom Patrick Vieira klar för klubben.
3 av 3
Nu är dessutom Patrick Vieira klar för klubben. Foto:

Manchester City kan på allvar blanda sig i guldstriden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En oerhört viktig match står på spel ikväll för både Manchester City och Blackburn Rovers. City kämpar för att ta sig upp till ”The Top 4” medan Blackburn vill undvika den grymt tajta kampen för att undvika en nedflyttningsplats.

På ena sidan står ett lag som har fått en ny tränare i form av Roberto Mancini, vunnit tre raka matcher och inte släppt in ett enda mål. Utöver det kan man nämna att City inte har förlorat en enda match på hemmaplan den här säsongen.

På den andra sidan står ett formsvagt Blackburn som ligger tre poäng från en nedflyttningsplats i Premier League, har bara gjort sju mål på tio bortamatcher och har dessutom en avstängning på den senegalesiske anfallaren El Hadji Diouf efter dennes fula påhopp i senaste FA-cupmatchen mot Aston Villa.

Vieira kan debutera

Citys succéanfallare Carlos Tévez tror på seger:

- Vi har vunnit våra tre senaste matcher och vi är på väg mot rätt riktning. Vi ska fortsätta den här trenden mot Blackburn, även om det alltid är ett tufft lag att möta.

De blåvittklädda har även lyckats värva Patrick Vieira från Inter, ifall han spelar kvällens match är Mancini osäker på.

-  Jag vet inte om han spelar eller ej. Han fick en smäll i sin sista match med Inter mot Chievo. Vi bestämmer oss snart, sade italienaren till Manchester Citys hemsida.

"Elva män mot elva män"

En som hoppas att fransmannen kommer spela i kväll är Blackburns mittfältare Steven N’Zonzi.

- Jag hade honom som idol när jag var liten. Han är en levande legend för mig. Så det vore självklart väldigt kul att spela mot honom.

N’Sonzi fortsätter:

-  Det kommer att bli en väldigt svår match för oss, de har flera väldigt dyra spelare men det kommer inte störa oss. På planen är det elva män mot elva män, säger 21-åringen till Blackburns hemsida.

Manchesterklubben kommer dock sakna Emmanuel Adebayor som var med i den hemska terrorattacken där tre togoleser i ledarstaben dödades. Togos regering beslöt att de togolesiska landslagsspelarna inte fick delta i de afrikanska mästerskapen utan befinner nu i Togo i väntan på att återvända till sina europeiska klubbar.

Är Mancini den perfekta tränaren som ska ha fått City att bli en riktig maskin? Eller kommer Blackburn att sätta käppar i hjulet och på så sätt fälla jätten efter en drömdebut för den italienske tränaren?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Ny seger för Duplantis – vann i Ungern

Publicerades: 1 timme sedan

OS-medaljören stängs av efter rattfylla

Publicerades: 1 timme sedan

"Passionen för sporten som gör att vi står här"

Publicerades: 3 timmar sedan

Rytting Kaneryd: "Det har gått sjukt snabbt"

Publicerades: 3 timmar sedan

Fyra svenska återbud till friidrotts-EM

Publicerades: idag 14:52

De hoppar för svenska VM-medaljer

Publicerades: idag 14:10

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.