Carlos Tevez fixade ett hattrick mot Blackburn.
8 av 8
Carlos Tevez fixade ett hattrick mot Blackburn. - Foto: Scanpix

Akta er, här kommer Citytåget!

Roberto Mancinis Manchester City körde över Blackburn med 4-1. I och med segern visade Mancinis mannar att man menar allvar i guldjakten.

Carlos Tévez hade innan måndagskvällens match bara lyckats sätta ett hattrick en enda gång tidigare i England, då spelade han i Manchester United. Motståndet? Blackburn i ligacupen.

Argentinaren lyckades upprepa sitt hattrick på måndagskvällen. Motståndet? Blackburn i ligan.

Efter sex minuter kolliderar Blackburnmålvakten Paul Robinson med Keith Andrews när han ska ut och ta ner en hörna. Bollen landar hos Benjani som får felträff på bollen som turligt når fram till Tévez som slår in bollen med låret(!) från någon meters avstånd.

Richards lekte med Blackburnförsvaret

City fortsatte att ha full kontroll på matchen och Micah Richards tog med fem minuter kvar av den första halvleken en jättelöpning från halva plan där han till slut frispelade Benjani. Anfallaren träffade dock stolpen men Richards fullföljde sin löpning och kunde lätt slå in den i öppet mål.

Andra halvlek drog igång och efter bara 49 minuter tog sig Benjani fram på vänsterkanten, försökte hitta Martin Petrov som dock missade bollen. Självklart stod den 25-årige Tévez där och slog till direkt med ett fint högerskott som borrade sig in bredvid Robinson.

Robinho byttes in

Det fanns inte mycket hopp för Blackburn när plötsligt norrmannen Morten-Gamst Pedersen snor åt sig bollen efter ett dåligt tillslag av Vincent Kompany – och placerar vackert in 3-1. Målet kom från ingenstans men det lyckades väcka ”Rovers”.

Dock lyckades inte Blackburn sätta dit ytterligare reduceringsmål. De fick istället se Tévez fullborda sitt hattrick efter att nyligen inbytte Robinho passade fram till argentinaren i sidled strax framför straffområdet. Tévez väntade någon sekund innan han mycket vackert placerade in 4-1 för City, som också blev slutresultatet.

Mancini lyfter City mot titelkamp

Premier Leagues nya poängmaskine har vaknat efter jul med Roberto Mancini vid rodret och Mancini blev i dag första manager för Manchesterklubben att inleda sin tid i klubben med fyra raka vinster.

Roligt att också få se Martin Olsson hoppa in i 66.e minuten för Blackburn. Olsson hade flera fina tendenser på vänsterkanten och det var nära att Pedersen lyckades nicka in ett bra inlägg av svensken.

City går i och med trepoängaren förbi Tottenham och upp på fjärde plats i ligan. Blackburn blir kvar på trettondeplaceringen man hade inför matchen.