1 av 7
- Foto: Scanpix
2 av 7
- Foto: Scanpix
3 av 7
- Foto: Scanpix
4 av 7
- Foto: Scanpix
5 av 7
- Foto: Bildbyrån
6 av 7
- Foto: Bildbyrån
7 av 7
- Foto: Bildbyrån

Sensationell comeback i Arsenal

Veteranen Sol Campbell, med 73 landskamper på meritlistan, gör comeback i Arsenal. Han är aktuell för spel redan mot Johan Elmanders Bolton på söndag.


Efter många om och men gör Sol Campbell comeback i Arsenal. På tisdagen spelade 35-åringen den första halvleken när ”Gunners” vann över West Ham med 4-2 i en reservlagsmatch.

- Det är fortfarande några detaljer att reda ut, men jag har skrivit på för Arsenal säsongen ut och det är fantastiskt, underbart. Den gamla entusiasmen är tillbaka, säger Campbell.

Mittbacken lämnade Arsenal och Highbury för Portsmouth sommaren 2006. Sedan hamnade han i Sven-Göran Erikssons Notts County en kort period men har en tid tränat med ”Gunners”.

Senast han spelade för Arsenal i A-lagssammanhang var i Champions League-finalen 2006. Han har gjort 73 landskamper för England där han under en period var lagkapten och han har medverkat i tre VM-slutspel.

Nu är Sol Campbell aktuell för spel i söndagens match borta mot Bolton där den svenske anfallaren Johan Elmander huserar. Innan dess måste han dock få klart sitt kontrakt med Arsenal.

- Jag är i extas över att vara tillbaka i Arsenal, jag har jobbat väldigt hårt för att nå hit, säger veteranen och fortsätter:

- Arséne Wenger har varit en inspiration. Han har synat mig på nära håll genom att låta mig träna med Arsenal i nästan två månader. Han är inte dum, han skulle inte ha tagit mig tillbaka om han inte gillade vad han sett. Jag har kämpat, jag tror att jag kan bidra med något.

Cambell ryktades tidigare vara aktuell för skadedrabbade Manchester United, vilket dock sir Alex Ferguson dementerade efter en tid.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

1 timme sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

1 timme sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.