Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Van Basten kan ta över Juventus

- 13/01/2010, 11:53 -
1 av 3

Scanpix

2 av 3

Scanpix

3 av 3

Scanpix

Snacket kring Juventus tränare Ciro Ferrara går vidare. Nu hävdar Gazzetta dello Sport att Milan-legendaren Marco van Basten kan ta över tränarsysslan om man inte lyckas knipa Guus Hiddink.

Vi tar det från början, för mest aktuell för att ersätta Ciri Ferrara i Juventus är Rysslands förbundskepten Guus Hiddink som tidigare tillfälligt ledde Chelsea. Under gårdagen lät man från ryskt håll meddela att holländaren tillåts ta över ett klubblag.

- Innan någonting händer behöver vi träffa det ryska fotbollsförbundet och innan det skett kommer vi inte att förhandla med några andra, säger Hiddinks agent Cees van de Nieuwenhuyzen enligt Sport Express.

Tidningar har hävdat att Hiddink redan är överens med Juventus, medan det allts förnekas från holländarens håll.

- För tillfället har det inte varit någon kontakt med Juventus. Jag vet inte var de här historierna om att Hiddink vill sluta i landslaget och ta över Juventus kommer ifrån.

Samtidigt skriver italienska Gazzetta dello Sport i dag att holländaren och Milan-legendaren Marco van Basten, 45, är aktuell som ersättare för Ferrara om man inte lyckas knipa Hiddink. Två andra tänkbara kandidater är Dino Zoff och Gianluca Vialli, hävdar Gazzettan.

Juventus har förlorat tre av de fyra senaste ligamatcherna. Senast blev det 0-3 hemma mot Milan och tränare Ferrara är pressad.

Marco van Basten var tränare i Ajax hemma i Holland med slutade den sjätte maj 2009 efter att ha misslyckats i klubben.