1 av 10
- Foto: Bildbyrån
2 av 10
- Foto: Bildbyrån
3 av 10
- Foto: Bildbyrån
4 av 10
- Foto: Bildbyrån
5 av 10
- Foto: Bildbyrån
6 av 10
- Foto: Bildbyrån
7 av 10
- Foto: Bildbyrån
8 av 10
- Foto: Bildbyrån
9 av 10
- Foto: Bildbyrån
10 av 10
- Foto: Bildbyrån

West Ham straffas för planstormning

West Ham kommer att straffas på grund av sina stökiga fans. Det uppkom bland annat läktarbråk i cupderbyt mot Millwall i augusti.


I augusti möttes West Ham och Millwall på Upton Park i Ligacupen. Båda klubbarna är kända för att ha stökiga fans, och det står nu klart att West Ham kommer att straffas på grund av oroligheter kring matchen.

Det engelska fotbollsförbundet säger i dag att ”Hammers” misslyckades med att förhindra fans som var våldsamma, hotfulla, obscena och provokativa. Det var bråk mellan supportrar på läktarplats under och efter matchen.

Från början var West Ham anklagade på fyra punkter och Millwall på tre, men de senare har friats. Förutom punkten med supportrarna som nämnts ovan anklagas ”Hammers” också för att inte ha lyckats hålla supportrar borta från fotbollsplanen, skriver nyhetsbyrån Reuters.

- Utredarna kommer att träffas igen fredagen den 15 januari för att diskutera straffåtgärden, säger en talesman för FA.

Supporter blev knivstucken

Fans sprang in på planen vid två tillfällen och bland annat ska en 44-årig man förts till sjukhus efter att ha vlivit knivstucken.

”Hammers” spelar i Premier League och Millwall i League One, motsvarande tredjedivisionen. De två klubbarna är bittra fiender i östra London.

Matchen? Den vann hemmalaget West Ham med 3-1 efter förlängning.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

1 timme sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

1 timme sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

2 timmar sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

3 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

idag 16:48
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.