Måndag 15 Aug
Stockholm

West Ham straffas för planstormning

1 av 10
2 av 10
3 av 10
4 av 10
5 av 10
6 av 10
7 av 10
8 av 10
9 av 10
10 av 10

West Ham kommer att straffas på grund av sina stökiga fans. Det uppkom bland annat läktarbråk i cupderbyt mot Millwall i augusti.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I augusti möttes West Ham och Millwall på Upton Park i Ligacupen. Båda klubbarna är kända för att ha stökiga fans, och det står nu klart att West Ham kommer att straffas på grund av oroligheter kring matchen.

Det engelska fotbollsförbundet säger i dag att ”Hammers” misslyckades med att förhindra fans som var våldsamma, hotfulla, obscena och provokativa. Det var bråk mellan supportrar på läktarplats under och efter matchen.

Från början var West Ham anklagade på fyra punkter och Millwall på tre, men de senare har friats. Förutom punkten med supportrarna som nämnts ovan anklagas ”Hammers” också för att inte ha lyckats hålla supportrar borta från fotbollsplanen, skriver nyhetsbyrån Reuters.

- Utredarna kommer att träffas igen fredagen den 15 januari för att diskutera straffåtgärden, säger en talesman för FA.

Supporter blev knivstucken

Fans sprang in på planen vid två tillfällen och bland annat ska en 44-årig man förts till sjukhus efter att ha vlivit knivstucken.

”Hammers” spelar i Premier League och Millwall i League One, motsvarande tredjedivisionen. De två klubbarna är bittra fiender i östra London.

Matchen? Den vann hemmalaget West Ham med 3-1 efter förlängning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.