1 av 8
2 av 8
Fernando Torres tog sig i baksidan och gick av i början av matchen.
3 av 8
Fernando Torres tog sig i baksidan och gick av i början av matchen. - Foto: Bildbyrån

Fiaskot fullbordat - Liverpool ute ur FA-cupen

Rafa Benitez Liverpool kan sluta drömma om titlar den här säsongen. Efter att ha sparkats ur FA-cupen Championsshipklubben Reading har Liverpool inte mer att spela för än fjärdeplatsen i ligan. Dessutom utgick både Steven Gerrard och Fernando Torres skadade.

Häromveckan gav Leeds United eko i hela Europa efter att ha slagit ut självaste Manchester United i FA-cupen. Reading, bottenlag i andradivisionen stod för årets andra skräll i år då de i kväll lyckades nita självaste Liverpool FC – på Anfield.

Liverpool - som bara klarade 1-1 mot Reading i det första mötet - började trevande och Reading hade de farligaste chanserna. Dock lyckades inte Simon Church förvalta dem och istället råkade Chelsealånet Ryan Bertrand slå in bollen i eget mål någon minut före pausvilan.

Det var det enda glädjande för Liverpool, för dessförinnan hade Fernando Torres utgått skadad i den 18.e minuten och lagkaptenen Steven Gerrard byttes sedan ut efter första halvlek.

Reading skapade de bästa chanserna

Liverpool försökte trycka på i andra halvlek för ett 2-0-mål och rullade runt bollen men lyckades inte komma till några klara avslut och istället fortsatte Reading att skapa de hetaste chanserna men möjligheterna förvaltades inte och det var flera skott som smekte målstolparna.

Reading skulle dock få en ypperlig chans i den 92.a minuten när Shane Long fick en spark på vaden av israelen Yossi Benayoun. Domaren blåste straff som islänningen Sigurdsson säkert satte till vänster om Liverpools brasilianske målvakt Diego Cavalieri.

Avgjordes i förlängningen

Förlängning väntade och där ville Reading lite mer än Liverpool. Gunnarsson slog ett perfekt inlägg från höger som Long snyggt nickade in i den 10.e förlängningsminuten. Målet betydde 2-1 till Reading och även om Liverpool pressade Reading något oerhört lyckades man spika igen.

Liverpool var innan matchen ute ur Champions League och ligacupen. De ligger på en sjunde plats i Premier League och är nu ute ur FA-cupen. Maxi Rodriguez blev på kvällen officiellt klar för Liverpool, är han den spelare som Liverpool har saknat?

I kvällens andra FA-cupmatch lyckades Newcastle slå Plymouth komfortabelt med hela 3-0 efter ett hattrick av dansken Peter Lövenkrands.

Rödin: "En jäkla revansch"

Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.