Söndag 14 Aug
Stockholm

Zlatans miss bäddade för Barcas fiasko - Titelsviten är sprucken

Sevilla sparkade Barcelona ur den spanska cupen.
1 av 5
Sevilla sparkade Barcelona ur den spanska cupen. Foto: Scanpix
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Sevilla sparkade Barcelona ur den spanska cupen. Det innebär att Barcelona inte längre kan upprepa fjolårssäsongen där man vann allt klubben ställde upp i. Zlatan Ibrahimovic blev stor syndabock när han missade öppet mål.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Glöm förra säsongen Barcelona, för redan nu står det klart att klubben inte längre kan upprepa den "omöjliga" säsongen efter att Sevilla sparkat ut katalanerna ur den spanska cupen Copa del Rey.

Det innebär också att Zlatan Ibrahimovic varit med om sitt första stora fiasko i Barcatröjan.

Sevilla vann det första mötet mellan lagen med 2-1 på Camp Nou. Under onsdagskvällen var det dags för returmöte. Hemmalaget Sevilla inledde bäst på Ramón Sánchez Pizjuan-stadion, men Pinto i Barcamålet höll tätt.

I den 64:e minuten kämpade Barcelona till slut in ett mål. Andres Iniesta passade snett bakåt till sin tvilling på mittfältet, Xavi, och denne kunde snygg och enkelt placera in 1-0 bakom Palop i Sevillamålet. 

Nu behövde Barcelona bara ett mål till för att fixa avancemang - och man saknade inte chanser. I den 70:e minuten bröt Leo Messi igenom och prickade stolpen med sitt skott. Zlatan Ibrahimovic var först på returen och hade öppet mål, men svensken fick ingen bra träff och sköt utanför. En rejäl miss och en kvart senare byttes han ut av en missnöjd Barcatränare Pep Guardiola.

Det blev till slut sammanlagt 2-2 och det innebär att Sevilla går vidare till nästa omgång.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.