Måndag 8 Aug
Stockholm

Liverpool-legendar: "Sparka Rafael Benitez"

Torres gick sönder i går.
1 av 4
Torres gick sönder i går. Foto: Scanpix
Benitez är pressad.
2 av 4
Benitez är pressad. Foto: Scanpix
Gerrard utgick i går.
3 av 4
Gerrard utgick i går. Foto: Scanpix
Dalglish i mitten.
4 av 4
Dalglish i mitten. Foto: Bildbyrån

Liverpool borde genast sparka sin tränare Rafael Benitez. Det säger den tidigare lagkaptenen Ronnie Whelan. ”Han borde fått sparken för länge sen”, säger legendaren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ronnie Whelan gjorde 493 matcher och var kapten när Liverpool vann FA-cupen 1989. Han är en tidigare Liverpool-spelare som fansen säkerligen lyssnar på och 48-åringen säger att han är förvånad över att Rafael Benitez är kvar som tränare.

- Som Liverpool har spelat, de har inte varit bra. De har förlorat tio av sina 20 senaste matcher och han borde ha fått sparken för länge sen. De måste göra det nu, säger den 48-årige irändaren till BBC Radio Five Live.

- Kommer de att ta in någon ny till slutet av säsongen? Kenny Dalglish är tillbaka i klubben. Kanske kan han sköta sysslan till slutet av säsongen så får vi se vad som händer?

En annan Liverpool-legendar som sågar onsdagens debacle mot Reading i FA-cupen är Jason McAteer.

- Ibland kan man bara inte försvara den typen av match. Insatsen var dålig. Liverpool skapade helt enkelt inte någonting och ska jag vara ärlig vann det bästa laget, säger irländaren till klubbens tevekanal LFC TV.

Klart är att spanjoren Rafa Benitez är hårt pressad efter gårdagens förlust, att man åkte ur Champions League samt det faktum att man bara ligger sjua i ligan.

"Var är magin och kvalitén?"

Nu oroas McAteer dessutom över skadorna på lagkaptenen Steven Gerrard och anfallsstjärnan Fernando Torres.

- De är två spelare som kan skapa något ur ingenting, de kan vara magiska. Man tittar på laget och när de två inte är där, men ska skapa den magin? Var är ledarskapet och kvalitén?

Skotten Dalglish, som också är en legendar i klubben, kom tillbaka till Liverpool i juli förra året. 58-åringen jobbar med Liverpools ungdomar och är också ambassadör för klubben. Han plockades in av just Benitez.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.