4 av 8
5 av 8
6 av 8
7 av 8
Frank Lampard visade mästerlig klass och bidrog med två mål i Chelseas 7-2-seger mot stackars Sunderland. - Foto: Scanpix
8 av 8

Boom, boom, pow, Chelsea!

Efter 7-2 mot Sunderland i Premier League var det nog inte många som saknade spelare som Didier Drogba, Michael Essien och John Obi Mikel som är nere i Angola för de Afrikanska mästerskapen.

Wolverhampton - Wigan0-2

Carlo Ancelottis Chelsea stod under lördagseftermiddagen för säsongens mest kompletta uppvisning.

Och de gjorde det utan sina stjärnspelare Didier Drogba, Michael Essien och John Obi Mikel som är nere i Angola för de Afrikanska mästerskapen.

När domaren blåste av matchen hade Chelsea vunnit med hela 7-2 mot Sunderland hemma på Stamford Bridge. Ett mäktigt styrkebesked om något.

Målexplosionen inleddes och grundades under den första halvtimmen. Nicolas Anelka satte 1-0 redan efter åtta minuter. Den formsvage Florent Malouda utökade till 2-0 bara tio minuter senare. Matchen var avgjort, men Chelseas stjärnor ville ha mer, mycket mer.

Stående ovationer - i halvtid

Vänsterbacken Ashley Cole tryckte in trean och Frank Lampard satte 4-0 efter 34 minuter. Det var första halvlekens produktion. Chelseaspelarna lämnade planen till publikens stående ovationer. Mer skulle det bli.

Bara sju minuter in i den andra halvleken var det tysken Michael Ballack som satte 5-0. Sunderlands holländare Boudewijn Zenden reducerade innan Anelka steg fram igen och 6-1 var ett faktum. Lampard ville inte vara sämre och i den 90:e minuten blev han också tvåmålsskytt när han tryckte in 7-1! Darren Bent fick reducera på övertid men det var inte många som brydde sig om det på Stamford Bridge.

Går för ligaseger

Serieledarna Chelsea visade i och med segern att de inte kommer låta någon stå i vägen för klubbens första Premier Leaguetitel sen 2006.

Chelseaspelare som, till exempel Malouda och Joe Cole, fick samtidigt visa nye tränaren Ancelotti att de är i klubben för att på allvar konkurrera om en plats i startelvan.

Lite längre norrut i England hade Manchester United inga besvär med att besegra nykomlingen Burnley med 3-0. Berbatov, Rooney och Diouf blev målskyttar. United blir kvar på andraplatsen.