Fredag 12 Aug
Stockholm

Smekmånaden är över för Mancini

1 av 2
Everton tog alla poängen när man nollade Roberto Mancinis Manchester City.
2 av 2
Everton tog alla poängen när man nollade Roberto Mancinis Manchester City. Foto: Scanpix

Everton tog alla poängen när man nollade Roberto Mancinis Manchester City. Roque Santa Cruz utbytt efter bara nio minuter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Alla resultat i Premier League 16/1
Portsmouth - Birminghamuppskuten
Chelsea - Sunderland7-2
Tottenham - Hull0-0
Manchester U - Burnley3-0
Stoke - Liverpool1-1
Everton - Manchester C2-0
Wolverhampton - Wigan0-2

Fyra raka segrar. Det blev Roberto Mancinis första segersvit i Manchester City. Sen nollades italienarens gäng av Everton som inte lät stjärngänget få några ytor gratis.

Citys tuffa kväll på Goodison Park i Liverpool började redan i den nionde minuten. Då fick en skadad Roque Santa Cruz kliva av. En av Mancinis viktigaste anfallskuggar fick lämna plats åt brassen Robinho som knappast rosat marknaden den senaste tiden.

Sen tog Everton ledningen i den 36:e minuten genom sydafrikanen Steven Pienaar. Hans frispark från 36 meter var otagbart för Shay Given i Citymålet. Det var för övrigt Pienaar som förra veckan stod för en av säsongens allra snyggaste mål i Europa i mötet med Arsenal. Grabben är i form.

Innan halvleken var över hade Everton uttökat ledningen via Louis Sahas straff i den 45:e minuten.

Mancini försökte ändra matchbilden i den andra halvleken, men förgäves. Evertonsspelarna täckte upp för varandra och offrade sig för klubben matchen igenom och gav in anfallsglada City några ytor alls.

2-0-ledningen från första halvleken höll matchen ut och det innebär att Everton, som inledde säsongens miserabelt, nu äntligen hittat fjolårets superform.

I och med trepoängaren går Everton upp på tionde plats i Premier League. City tappar en placering och är nu femma, på samma poäng som fyran Tottenham.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.