Måndag 8 Aug
Stockholm

Barca läxade upp Sevilla för cupförlusten

1 av 6
2 av 6
3 av 6
Barcaspelarna firar ännu ett mål.
4 av 6
Barcaspelarna firar ännu ett mål. Foto: Scanpix
5 av 6
6 av 6

Leo Messi briljerade när Barcelona gick upp i en fempoängsledning i La Liga. Zlatan missade öppet mål för andra matchen på raken mot Sevilla.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I torsdags slog Sevilla ut Barcelona ur den spanska cupen och förstörde alla chanser att repetera förra säsongens fläckfria titelsvit.

Under lördagskvällen fick Barcelona chansen att revanschera sig. Och som katalanerna gjorde det.

När röken hade lagt sig hade Barcelona fått in hela fyra bollar bakom Andres Palop i Sevillamålet och Barcelona gått upp i en fempoängsledning i La Liga.

Men det behövdes ett självmål fyra minuter in i den andra halvleken för att Barca skulle komma igång. Julien Escudé petade in Gerard Piques skarvning på en frispark.

Pedro dödade matchen

Åtta minuter senare presenterar sig Zlatan Ibrahimovic på allvar. Svensken nickar in Dani Alves inlägg - men domaren dömer bort målet för offside. Det var inte Zlatans kväll. Fyra minuter in i matchen hade svensken slarvat bort en chans framför öppet mål - för andra matchen på raken mot Sevilla.

I den 70:e minuten dödar Barcelona toppmötet. Xavis otroliga genomskärare når Pedro som ensam med målvakten lobbar in bollen i det bortre hörnet.

En kvart senare är det dags för den lille argentinaren Leo Messi att hyllas. Dani Alves inlägg flyger över Pedro och landar framför Messi som tar ner bollen och sätter 3-0. Messis 100:e mål i Barcatröjan.

Zlatan tog det lugnt

Han skulle även få chansen att sätta sitt 101:a mål. Eric Abidals genomskärare når Messi som skjuter bollen förbi en utrusande Palop. Det blev också matchen sista mål.

Barca vann till slut med en rejäl marginal - trots den svaga, sömniga starten. Det är nu fem poäng ner till Real Madrid som överraskande förlorade borta mot Atletic Bilbao.

Zlatan Ibrahimovic hade en lugn afton och var inte med i matchen på samma sätt som tidigare. Krävs en rejäl uppryckning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.