Atalanta - Lazio 3-0
Napoli - Palermo 20:45

Vilken fantastisk uppvisning, Ronaldinho!

Milans sjukt formstarke brassestjärna visade att han hittat sitt mästerliga spel igen när han satte ett hattrick mot Albin Ekdals Siena.

Milan vann till slut med 4-0 mot Siena och verkar vara otroligt förberedda inför Milanoderbyt "DerbyMadonnina" mot José Mourinhos Inter.

Fyrverkeriet började dock med en straff. Gianluca Curci fällde en Marco Boriello i straffområdet och inte nog med att domaren visade straff så visade han dessutom det röda kortet till Curci. Ronaldinho steg fram och sköt bollen stensäkert förbi Gianluca Pegolo som tagit över målet.

Borriellos drog till på volley

Efter utvisningen var det egentligen aldrig någon snack om saken. Milan trummade på och i den 28:e minuten visade Marco Borriello klassen när han med vänstern satte ett volleyskott direkt i mål. Ett klassmål rakt igenom.

I den andra halvleken såg Sienaspelarna slitna ut, men Ronaldinho ville ha mer. Gång på gång terroriserade han Sienas högerkant och fick flera bra chanser att utöka ledningen. Men bollen ville inte in. Brassen fick lite sura miner från lagkamraterna för att han valde att skjuta varje gång - men "Dinho" brydde sig inte.

Kan gå upp på samma poäng som Inter

Efter en lång tids press fick han till sätta sitt andra mål. På David Beckhams hörna lämnade Ronaldinho helt fri och kunde enkelt nicka in Milans 3-0.

I den 89:e minuten satte han också sitt tredje och snyggaste mål. Han skar in från vänsterkanten och drog till. Bollen borrade sig in i det bortre hörnet och publiken på San Siro kokade av glädje.

Ronaldinhos tre mål och Milans läckra form oroar säkert Inter. Om Milan vinner derbyt nästa söndag kan de för första gången på många år gå upp på samma poäng på Inter. Fortsätter Ronaldinho så här så är det nog inte många lag som kan stoppa Milan.

Albin Ekdal då? Jo, han försökte, men var chanslös när Siena var en man mindre.