Torsdag 13 Maj
Stockholm

Tunga Milanpjäser missar derbyt mot Inter

1 av 6
Pato och Seedorf saknas. Ronaldinho är däremot stekhet.
2 av 6
Pato och Seedorf saknas. Ronaldinho är däremot stekhet. Foto: Scanpix
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

Viktigaste anfallaren och backen är skadade.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Milan har imponerat under 2010 och på söndag kan man vid seger mot Inter i Derby della Madonnina faktiskt gå upp i serieledning för första gången på många, långa år.

Men ska man vinna så får man göra det utan anfallsstjärnan Alexandre Pato som har problem med en muskel i högerlåret. "Den lille ankan" har ännu inte spelat några matcher under 2010 och väntas vara borta ytterligare några veckor.

Men det är inte anfallare eller mittfältare Milantränaren Leonardo saknar, utan försvarare. Och därför lär många Milanfans be ofta och länge de närmaste dagarna att försvarsjätten Alessandro Nesta kan återhämta sig från den smäll han fick mot högerlåret i matchen mot Siena som Milan vann med 4-0. Nesta gick av i den andra halvleken när Milan redan hade avgjort matchen. Nu blir det en kamp mot klockan.

Även mittfältaren Mathieu Flamini, som sägs vara på väg till Manchester City, har problem med skador. Han ådrog sig en axelskada och kommer att undersökas igen de närmaste dagarna.

En som med säkerhet missar matchen är ytterbacken Gianluca Zambrotta. Han har den senaste tiden tränat på egen hand på grund av problem med högervaden och kommer fortsätta göra så ett tag till.

Ett glädjebesked är att viktige mittfältaren Clarence Seedorf, med förflutet i Inter, kan vara med i derbyt. Alltid nåt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela