Torsdag 13 Maj
Stockholm

Neville hånades - visade fingret till Tevez

Whats my name??? Whaaaaats my naaaame?
1 av 10
Whats my name??? Whaaaaats my naaaame?. Foto: Scanpix
2 av 10
3 av 10
4 av 10
5 av 10
6 av 10
7 av 10
8 av 10
9 av 10
Här startar storbråket.
10 av 10
Här startar storbråket. Foto: Daily Mail

Storbråk mitt under Manchester-derbyt. Carlos Tevez hånade Gary Neville efter sina två mål som avgjorde matchen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Citys Carlos Tevez gjorde två avgörande mål och satte sin förre tränare Alex Ferguson på plats under Manchesterderbyt som vanns av City med 2-1 under tisdagskvällen.

Men argentinaren hann med mycket mer än så under ligacupmötet. Efter att kvitterat på straff mot United sprang Tevez över till Unitedbänken och hånade högerbacken Gary Neville för att denne i somras försvarat Fergusons beslut att inte ge ett nytt kontrakt till Tevez. Argentinaren tryckte ihop sin hand och formade en mun i en gest som skrek: "Håll käften framöver".

En märkbart irriterad Neville, som varit med United sen tidiga 1990-talet, svarade med att visa den tidigare lagkamraten fingret. Han tänkte förmodligen inte på att hela Manchester och halva Europa hade sina ögon och kameralinser riktade mot honom i exakt det ögonblicket.

Det engelska fotbollsförbundet, FA, bekräftade under onsdagsmorgonen att de nu ska granska händelsen. Neville kommer med stor sannolikhet få böter för sitt agerande.

Tevez har däremot redan fått sitt straff och nu sin belöning. Förra året visade han mästarklass för United, men fick inte vara kvar. Nu hyllas han av Cityfansen och klubben närmar sig United på alla nivåer. Tevez ville efteråt inte prata om United, utan tänker bara City nu.

- Det här var väldigt speciellt för mig. Mina två mål var för Cityfansen, hälsade Tevez till BBC.

Kommentera
Kopiera länk
Dela