Svensken tvåmålsskytt mot Lorient.
Svensken tvåmålsskytt mot Lorient. - Foto: Scanpix

Här blir Kim segerhjälte

Fransklaget Lyon har inlett 2010 på bästa sätt. Två raka segrar följdes i dag upp med ytterligare en när man besegrade svårslagna Lorient på bortaplan. Kim Källström agerade segerorganisatör med två mål i andra halvlek.

Det har varit klent med mål från Kim Källström den här säsongen. Endast en fullträff hade svensken mäktat med inför bortamötet med Lorient i kväll. Och när hemmalaget tog ledningen i den 29:e minuten genom Pierre Ducasse såg det tungt ut för Lyon.

I andra halvlek kom Lyon ut som ett nytt lag och en bit in på andra halvlek kunde anfallaren Lisandro Lopez sätta dit kvitteringen. Bara ett par minuter senare, i den 70:e minuten, avlossade Källström den stora kanonen och bollen letade sig otagbart in i nätmaskorna.

Landslagsmittfältaren punkterade sedan matchen tre minuter från full tid när han skickade iväg ett smart och avigt skott som Lorient-målvakten inte alls väntade sig. Slutresultatet skrevs därmed till 1-3 och Lyon hakar på i toppen av Ligue 1.