Gallas och Sagna vill uppmärksamma fansen om att Haitis folk behöver all hjälp de kan få. - Foto: Scanpix
8 av 9
9 av 9

Arsenal upp i serieledning - efter tung vändning

Låg under med 0-2 mot Bolton - Vann med 4-2.

Många väntade sig en promenadseger för formstarka Arsenal i hemmamötet med nedflyttningsplacerade Bolton. Men en chockstart från gästerna med två snabba mål satte titelaspiranterna i trubbel. I andra halvlek tog Arsenal sig i kragen och stod för en otrolig vändning som innebar att London-klubben vann med hela 4-2.

Gary Cahill tystade publiken på Emirates Stadium redan i den sjunde minuten när han gav Bolton ledningen efter att ha utnyttjat ett misstag från Arsenals backlinje. Drygt 20 minuter senare ordnade Lee Chung-Yong straff för bortalaget och Matthey Taylor skickade in tvåan från elva meter.

I slutet av första halvlek kom den välbehövliga reduceringen för Arsenal. Cesc Fabregas snodde åt sig bollen och lirkade fram den till Tomas Rosicky som hittade målet med ett stenhårt vristskott precis innanför straffområdet.

Bara sju minuter in på andra halvlek kom också kvitteringen. Cesc Fabregas höll undan två försvarare och lyckades från snäv vinkel göra Arsenals andra mål från kvällen. Och det skulle komma mer från hemmalaget.

Den belgiske succévärvningen Thomas Vermaelen gav Arsenal ledningen med 25 minuter kvar och i den 85:e minuten avslutade ryssen Andrey Arshavin målskyttet när han efter ett väggspel med Eduardo skickade in 4-2 i bortre burgaveln.

Landslagsanfallaren Johan Elmander blev kvar på bänken hela matchen.

Tack vare segern går Arsenal upp i ligaledning på samma poäng som Chelsea, som dock har en match mindre spelad. Även målskillnaden är jämnbördig mellan lagen, men Arsenal leder på fler gjorda mål.

/
/
/

Kittel vinner världscupfinalen – favoriten diskad

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.