1 av 8
2 av 8
3 av 8
He lives another day. Rafa Benitez manövrerade Liverpool tills en livsviktig seger Champions Leaguekonkurrenten Tottenham. - Foto: Scanpix
4 av 8
5 av 8
6 av 8
7 av 8
8 av 8

Kan det ha vänt nu, Rafa?

"He lives another day". Rafa Benitez manövrerade Liverpool till en livsviktig seger Champions Leaguekonkurrenten Tottenham. Det ger den pressade spanjoren lite andrum.

Dirk Kuyt var glödhet i tungviktsmötet med Tottenham i kväll. Holländaren stod för Liverpools båda mål i 2-0-segern. En seger som mycket väl kan innebära att Rafa Benitez får behålla jobbet på tränarposten ett tag till.

Utan skadade Fernando Torres och Steven Gerrard på plan klev hårt arbetande Dirk Kuyt fram och stod för målen när Liverpool besegrade Tottenham med 2-0. Bara sex minuter hade gått av matchen när holländaren ryckte sig loss och bredsidade in 1-0 efter ett väggspel med Alberto Aquilani.

Liverpool hade fått en kanonstart på matchen och det skulle inte hetta till igen förrän i slutet av halvleken. I den 44:e minuten var Liverpool nära att öka på ledningen när greken Kyrgiakos fick ett fint läge, men skottet gick utanför.

Kuyts dubbelstraff sätter spiken i kistan

På tilläggstid i andra halvlek fixade inbytte David N’Gog straff efter att ha blivit nerdragen i straffområdet. Med Gerrard och Torres borta la Kuyt upp bollen och placerade in avgörande 2-0 – trodde han.

Domaren Howard Webb hade nämligen blåst om straffen, då Lucas sprungit in i straffområdet för tidigt. Men föga påverkade det Kuyt, som med nerver av stål också satte nästa straff och segern var säkrad.

Liverpool avancerade tack vare vinsten upp till sjätte plats i Premier League och är nu bara en poäng bakom fjärdeplacerade Tottenham. En viktig seger för Liverpool – och Rafa Benitez, som nu kan andas ut rejält.

/
/
/
/
/

Lag Edin på ny guldjakt i VM: "Lite unikt"

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Xabi Alonso har inga planer på att ersätta Jürgen Klopp i Liverpool, när tysken lämnar jobbet som huvudtränare efter den här säsongen. Spanjoren stannar i Bayer Leverkusen. Just nu är det här rätt plats för mig.

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"