Torsdag 13 Maj
Stockholm

Därför hånade Tevez Uniteds försvarshjälte

Whats my name??? Whaaaaats my naaaame?
1 av 2
Whats my name??? Whaaaaats my naaaame?. Foto: Scanpix
Här hånar Tevez Uniteds försvarshjälte Gary Neville.
2 av 2
Här hånar Tevez Uniteds försvarshjälte Gary Neville. Foto: Daily Mail

Argentinaren förklarar sin hånfulla gest mot Manchester United Gary Neville.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det infekterade bråket mellan Manchester Citys Carlos Tevez och Manchester Uniteds Gary Neville startade redan i somras.

Unitedtränaren Alex Ferguson ville inte ge Tevez ett guldkantat kontrakt - trots att han var en av lagets bästa spelare och briljerade när United bärgade tredje raka guldet.

Tevez valde istället att skriva på för lokalkonkurrenten och har sedan dess spökat sin gamla klubb på alla möjliga sätt.

Hur Gary Neville kommer in i det hela? Jo, han gick ut och gav sitt stöd till Ferguson i engelsk press - något som måste ha retat upp Tevez rejält.

Därför tog argentinaren chansen att inte bara sänka United med två mål i ligacupmötet i tisdags (2-1), utan också håna Neville med en handgest som skulle säga "Håll käften framöver".

Gary Neville svarade med att visa honom fingret och riskerar avstängning då händelsen granskas av det engelska fotbollsförbundet, FA.

"Jag förtjänar respekt"

Nu bekräftar Tevez bakgrunden till bråket och varför han hånade Neville.

- Det är fel av en professionell spelare att kritisera mitt val när han inte känner till alla fakta, Neville har varit respektlös mot mig, säger Tevez till The Sun.

- Jag känner att jag förtjänar respekt efter två år på Old Trafford. Jag vann fem titlar och var lagets näst bästa målgörare.

Nästa vecka spelas returmatchen - på Old Trafford. Frågan är om Tevez vågar sig på ett nytt hån i fiendens borg?

Kommentera
Kopiera länk
Dela