Måndag 10 Maj
Stockholm

Galatasaray bryter Linderoths kontrakt

Han kom, han sågs – och han blev skadad. Tobias Linderoths Turkietvistelse har varit allt annat än lyckad och nu får mittfältaren lämna klubben med omedelbar verkan innan kontraktsslutet. – Vi har brutit kontraktet med Linderoth, skriver klubben på sin officiella hemsida.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sommaren 2007 värvades landslagsspelaren Tobias Linderoth av turkiska storklubben Galatasaray. Han hade stora förväntningar på sig när han skrev på ett tvåårskontrakt med option på ytterligare ett år. ”Tobbes” resa började bra fram till att skadorna började sätta stopp för honom.

Skadorna har avlöst varandra

När han anlände till Galatasaray gjorde han det helt utan krämpor och han blev omgående mycket omtyckt av dåvarande tränaren Karl-Heinz Feldkamp och hade en plats i startelvan i sju matcher, innan oturen var framme igen och en operation i USA krävdes för att göra honom redo för spel igen. Då allt förväntades bli bättre igen small det på nytt, när Linderoth efter bara 46 sekunder fick utgå under VM-kvalmatchen mot Albanien.

Blev bara tuffare – trots tränarbyte

Efter att Galatasaray gått skilda vägar med tränaren Feldkamp ersattes tränarposten med en annan tysk, Mikael Skibbe från Leverkusen. Även Skibbe sparkades och ersattes av förre spelaren Bülent Korkmaz som även han sparkades och ersattes av förre Barcelona-tränaren Frank Rijkaard som nu har varit i klubben i över ett halvt år. Alla fyra tränarna har mer eller mindre haft likadana tankar om Tobias Linderoth, men skadeeländet har avskrivit honom från planerna.

En för stor iver hos Frank Rijkaard att få igång Linderoth igen ledde till att han efter sina skadebekymmer gjorde comeback. Under senaste tiden har han varit med i truppen och tagit en plats på bänken med korta inhopp då och då. I slutet av maj löper kontraktet ut, men Galatasaray väljer att bryta kontraktet i förväg.

Blev syndabock

Galatasaray hade planer på att förstärka truppen med ytterligare utländska spelare och när Lucas Neill från Aston Villa och Jo från Manchester City värvades till klubben, blev svensken automatiskt ute i kylan. Då valde klubben att ensidigt bryta kontraktet med svensken för att frigöra utrymme för nyförvärven.

– Vi väljer att bryta kontraktet med Tobias Linderoth, samtidigt som vi tackar honom för hans insatser under sin tid i Galatasaray SK, skriver klubben på sin hemsida.

Nu är den största frågan var Tobias Linderoth hamnar efter att han blivit klubblös. Intresserade klubbar är som tidigare; Elfsborg och Mjällby.

Fotbollsverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela