- Foto: Scanpix

Galatasaray bryter Linderoths kontrakt

Han kom, han sågs – och han blev skadad. Tobias Linderoths Turkietvistelse har varit allt annat än lyckad och nu får mittfältaren lämna klubben med omedelbar verkan innan kontraktsslutet. – Vi har brutit kontraktet med Linderoth, skriver klubben på sin officiella hemsida.


Sommaren 2007 värvades landslagsspelaren Tobias Linderoth av turkiska storklubben Galatasaray. Han hade stora förväntningar på sig när han skrev på ett tvåårskontrakt med option på ytterligare ett år. ”Tobbes” resa började bra fram till att skadorna började sätta stopp för honom.

Skadorna har avlöst varandra

När han anlände till Galatasaray gjorde han det helt utan krämpor och han blev omgående mycket omtyckt av dåvarande tränaren Karl-Heinz Feldkamp och hade en plats i startelvan i sju matcher, innan oturen var framme igen och en operation i USA krävdes för att göra honom redo för spel igen. Då allt förväntades bli bättre igen small det på nytt, när Linderoth efter bara 46 sekunder fick utgå under VM-kvalmatchen mot Albanien.

Blev bara tuffare – trots tränarbyte

Efter att Galatasaray gått skilda vägar med tränaren Feldkamp ersattes tränarposten med en annan tysk, Mikael Skibbe från Leverkusen. Även Skibbe sparkades och ersattes av förre spelaren Bülent Korkmaz som även han sparkades och ersattes av förre Barcelona-tränaren Frank Rijkaard som nu har varit i klubben i över ett halvt år. Alla fyra tränarna har mer eller mindre haft likadana tankar om Tobias Linderoth, men skadeeländet har avskrivit honom från planerna.

En för stor iver hos Frank Rijkaard att få igång Linderoth igen ledde till att han efter sina skadebekymmer gjorde comeback. Under senaste tiden har han varit med i truppen och tagit en plats på bänken med korta inhopp då och då. I slutet av maj löper kontraktet ut, men Galatasaray väljer att bryta kontraktet i förväg.

Blev syndabock

Galatasaray hade planer på att förstärka truppen med ytterligare utländska spelare och när Lucas Neill från Aston Villa och Jo från Manchester City värvades till klubben, blev svensken automatiskt ute i kylan. Då valde klubben att ensidigt bryta kontraktet med svensken för att frigöra utrymme för nyförvärven.

– Vi väljer att bryta kontraktet med Tobias Linderoth, samtidigt som vi tackar honom för hans insatser under sin tid i Galatasaray SK, skriver klubben på sin hemsida.

Nu är den största frågan var Tobias Linderoth hamnar efter att han blivit klubblös. Intresserade klubbar är som tidigare; Elfsborg och Mjällby.

Fotbollsverige.se

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

1 timme sedan

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

1 timme sedan
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

1 timme sedan
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

2 timmar sedan
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

3 timmar sedan
Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

3 timmar sedan
Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.