Nesta är osäker.
1 av 3
Nesta är osäker. - Foto: Scanpix
Pato missar derbyt.
2 av 3
Pato missar derbyt.
Sneijder sägs starta för Inter.
3 av 3
Sneijder sägs starta för Inter.

Skadeläget inför Milanoderbyt

Vilka spelar? Vilka missar säsongens match i Serie A?


Snart smäller det.

Söndagskvällen är lika med Derby della Madonnina.

Milanoderbyt har inte varit så här viktig på många år. Inter leder ligan, bara sex poäng före Milan – som har en match mindre spelad.

Milanseger innebär att Serie A äntligen blir spännande igen.

Sneijder har återhämtat sig

Inters portugisiske tränare José Mourinho har tidigare sagt att han hellre skulle vilja spela derbyt vid en annan tidpunkt. Största anledningen är att Inter saknar målspottaren Samuel Eto’o och är det oklart hur det står till med  trion  Dejan Stankovic, Thiago Motta och Sulley Muntari.

Mourinho har i alla fall fått ett mindre beskymmer då holländske stjärnan Wesley Sneijder tränade för fullt på dagens träning.

Milan saknar viktiga kuggar

Den förre Real Madrid-spelaren drabbades av en mild influensa under fredagen men ser alltså nu ut att kunna starta i Serie A:s definitiva toppmöte.

Även Thiago Motta och Sulley Muntari uppges kunna starta i derbyt och nu bör inte Mourinho kunna hitta något att skylla på. Förutom att den serbiske mittfältaren Stankovic inte är tillgänglig för spel.

För Milan ser det desto tyngre ut. Man saknar sen tidigare anfallsstjärnan Pato och ytterbacken Gianluca Zambrotta. Dessutom är det oklart om lagets ryggrad, mittbacken Alessandro Nesta kan medverka. Blir ett par luckor för Milantränaren Leonardo att fylla.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!