Mittfältaren öppnade målskyttet efter 20 minuters spel.
Mittfältaren öppnade målskyttet efter 20 minuters spel. - Foto: SCANPIX/AP
8 av 12
Zlatan fck dock lämna planen mållös. - Foto: SCANPIX/AP
Lionel Messi kramas om av Zlatan Ibrahimovic efter argentinarens 3-0-mål.
9 av 12
Lionel Messi kramas om av Zlatan Ibrahimovic efter argentinarens 3-0-mål. - Foto: SCANPIX/AP
10 av 12
11 av 12
12 av 12

Formsvag och mållös - igen

Dani Alves låg bakom allt. Xavi stod för matchen behållning när Barca vann.

Barcelona tog ytterligare tre viktiga poäng i deras jakt på ligaguldet. Den här gången var det Valladolid som röjdes ur vägen med en klar 3-0-vinst.

Trots slutresultat var det ändå en relativt jämn match som utspelades på Estadio José Zorrilla. Hemmalaget stod upp bra mot det mäktiga bortalaget men kunde inte hålla undan när Xavi i den 20:e minuten bombade in ledningsmålet med ett volleyskott.

Minuten därpå slog Barca till igen. Den här gången var det högerbacken Dani Alves som på ett konstigt sätt hittade nät. Brassen slog ett alldeles för brant inlägg mot Ibrahimovic men bollen hittade ändå in i mål.

Efter nästan en timmes spel avgjordes matchen när Lionel Messi gjorde sitt 102:a mål i Barcelonatröjan.

Zlatan Ibrahimovic lämnade däremot planen mållös.

Blaugrana ryckte därmed ifrån tvåan Real Madrid, som dock har spelat en match mindre.

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.