Cladio Ranieris Roma vände och vann borta mot Juventus. Nu är hoppet ute för Juventustränaren Ciro Ferrara. - Foto: Scanpix

Ranieri fick sin hämnd - ersättaren i Juve illa ute

Med bara några matcher kvar av förra säsongen fick Claudio Ranieri sparken från Juventus. Han ersattes av backlegendaren Ciro Ferrara som kört Turinklubben fullständigt i botten.

Ranieri fick tidigt under den här säsongen chansen att ta över Roma efter Luciano Spalletti och under lördagskvällen besökte han Stadio Olimpico med sitt nya lag.

Att Ranieri till slut fick sin hämnd är en underdrift. Roma vände 0-1 till 2-1 efter mål av John Arne Riise i den 93:e minuten.

- Jag hälsade till alla jag mötte innan domaren ledde ut lagen. Men jag vägrar hälsa på ledningen, nej. Jag sa hej till Ciro Ferrara, men inte ledningen, sa Ranieri efter Romas segermatch.

Del Piero visade klass

Det började däremot bäst för Juventus. Ett inlägg från Diego träffade Romabacken Juans fot i den 51:a minuten och hamnade framför Alessandro Del Piero som slog till på volley - med vänstern. Bollen gick in i ena hörnet. Makalöst vackert mål.

Men glädjen blev inte långvarig. En kvart senare fick Roma straff efter att Fabio Grosso stoppat Rodrigo Taddeis framfart i straffområdet med en arm i bröstkorgen. Fram steg Romakaptenen Francesco Totti och sköt säkert in karriärens första mål i Turin. Det var kvitterat.

Efteråt erkände Ranieri att Totti egentligen inte skulle spela. Men han blev tvungen att byta in ikonen sedan nyförvärvet Luca Toni gått av efter bara tre minuter. Lyckat drag visade sig.

Riise avgjorde

I den 81:a minuten fick Juve en hörna som inte blev bättre än att Roma kunde kontra. Riise kom fri med Gigi Buffon som drog ner norrmannen utanför straffområdet med ett rött kort som konsekvens. Del Piero byttes ut mot Alex Manninger som ersatte i målet.

När de flesta trodde att matchen skulle sluta oavgjort slog norrmannen Riise till igen. David Pizarros svepande inlägg från höger nådde norrmannen som gav Roma segern i den 93:e minuten. Helt makalöst slut i en ganska chansfattig match.

- Det var en kämpaseger. Grabbarna trodde på seger trots att Roma inte vunnit här på nio år. Vi ville vinna för våra fans som äntligen får ha lite kul igen, sa Ranieri.

- Det var ödet, jag är otroligt glad över att vi nu har fem poäng ner till Juve.

- Jag är också glad över att jag nått upp till 188 mål i Serie A som Giuseppe Signori.

Fler lär det bli.

Roma blir kvar på tredjeplatsen. Juventus kan, om Napoli, Cagliari och Palermo vinner på söndag, sjunka ner till åttonde plats. Knappast den revanschsäsong man talat om tidigare.