Lördag 8 Maj
Stockholm

Inters förödmjukelse av Milan ger guldsmak

1 av 14
2 av 14
3 av 14
4 av 14
5 av 14
6 av 14
7 av 14
8 av 14
Diego Milito gjorde matchens första mål och la grunden för Inters 2-0-seger mot ärkerivalen Milan.
9 av 14
Diego Milito gjorde matchens första mål och la grunden för Inters 2-0-seger mot ärkerivalen Milan. Foto: SCANPIX/AP
10 av 14
11 av 14
12 av 14
13 av 14
14 av 14

Inter lurade Milan i årtiondets första Milanoderby. Vann till slut med 2-0 - trots två utvisade spelare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det blev en ordentlig tillställning när det stekheta Milanoderbyt mellan Inter och Milan skulle avgöras. Trycket från läktaren var enorm och förväntningarna skyhöga.

De 22 spelarna var taggade till max när lagen äntrade planen. Kvällens bortalag var otroligt revanschsugna efter den förnedrande 4-0-förlusten mot Inter i augusti. Chansen till att knappa in på det serieledande blåsvartrandiga lagets sexpoängs-försprång fanns även. Men trots det var det ändå hemmalaget som skulle krönas till kung av Milano.

Redan efter tio minuters spel skulle Diego Milito få göra sitt trettonde mål för säsongen. Argentinaren utnyttjade en rejäl försvarstabbe och satte hur kyligt som helst matchens första mål bakom Dida.

Men när Wesley Sneijder efter drygt 25 minuter hånade sig ut ur matchen fick Milan ett gyllene läge att ta över matchen - något som Leonardos mannar misslyckades med.

När Goran Pandev i den andra halvleken gjorde 2-0 på frispark var matchen i det närmaste avgjord.

Rossoneri tryckte på för en reducering i matchens slutminuter men hemmalaget med det enorma publikstödet lyckades hålla undan.

Trots 2-0-underläget och trots spel med en man mer dröjde det ända till den 77:e minuten innan Leonardo gjorde sitt första byte. Filippo Inzaghis väntade inhopp uteblev och istället blev Marek Jankulovski som fick hoppa in.

Inter-backen Lucio blev i övertid den andre hemmaspelaren som visades ut. Brassen tog bollen med handen i straffområdet och både det röda kortet och straffen var solklar. Ronaldinho stegade fram men brände det fantastiska reduceringsläget efter att målvakten Julio Ceasar slängt sig åt rätt håll.

När domaren efter 95 minuter blåste av för fulltid stod det därmed klart att Inter hade besegrat Milan med 2-0 i decenniets första Milanoderby. Inter ryckte även ifrån i tabellen i och med segern och leder numera med nio poäng.

Kommentera
Kopiera länk
Dela