1 av 4
Mourinho under derbyt.
2 av 4
Mourinho under derbyt. - Foto: Scanpix
3 av 4
4 av 4

Mourinho anklagar Milan för fusk

– Jag har redan förstått att de aldrig kommer tillåta att vi vinner ligan i år, säger Intertränaren José Mourinho.


Inter besegrade under söndagskvällen derbyrivalen Milan i en fantastisk match hade det mesta.

De blåsvarta vann med 2-0, men fick två spelare utvisade och en straff mot sig av domaren Gianluca Rocchis Gianluca Rocchi.

På presskonferensen efter Derby della Madonnina var Intertränaren José Mourinho sig själv. Portugisen kände sig motarbetad av etablissemanget och anklagade Milan för att köpa domare, allt för att förhindra att Inter vinner ligan.

– Jag lämnar den här matchen med en kvardröjande, konstig och obehaglig odör. Vad är det jag försöker säga? Det här är eran liga. En vacker dag reser jag härifrån: vad som sker här är inte mitt problem, det är erat.

– Jag har redan förstått att de aldrig kommer tillåta att vi vinner ligan i år.

Anklagar Milan för fusk

Inte nog med att han utan att säga det rakt ut anklagar Milanpresidenten Silvio Berlusconi och vice presidenten Adriano Gallini för fusk så hånar han även Milans spelare.

– Det är ni som talar om perfekt match. För mig är den perfekta matchen en match där mitt lag spelar bra, men även motståndaren – och domaren.

"The special one" får stöd från Interpresidenten Massimo Moratti.

- Vi spelade med tio spelare på grund av orättvisa, säger Moratti om det kontroversiella röda kort holländaren Wesley Sneijder fick för att ha applåderat domaren efter att denne blåst frispark mot Inter.

- Vad som återstår är nöjet att ha vunnit efter att ha visat upp karaktär och bra fotboll. Men jag fick det bekräftat att dessa fula och obehagliga signaler jag varnat om under veckan är verkliga.

- Jag är förstås inte så glad över detta.

Mourinho är trots kriget mot domarna och Milan nöjd med sitt lag.

- Vi bevisade att det enda sättet som vi skulle kunna förlora på är att vi skulle vara sex spelare på plan. Vi skulle vinna även om vi bara var sju spelare på plan.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

1 timme sedan
Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

1 timme sedan
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.

Klart: Nordiska dueller i Paris-OS

1 timme sedan
Värdnationen Frankrike valde grupp B. Därmed hamnade Sverige i A – tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Paris-OS fylls därmed av nordiska dueller.

Oskarshamns poängkung till Färjestad

2 timmar sedan
Profilerna fortsätter att lämna degraderade Oskarshamn.

Dahlins NHL-tränare sparkas

3 timmar sedan
Rasmus Dahlins Buffalo sparkar tränaren Don Granato sedan NHL-klubben missat slutspel för 13:e året i rad.