1 av 4
Mourinho under derbyt.
2 av 4
Mourinho under derbyt. - Foto: Scanpix
3 av 4
4 av 4

Mourinho anklagar Milan för fusk

– Jag har redan förstått att de aldrig kommer tillåta att vi vinner ligan i år, säger Intertränaren José Mourinho.


Inter besegrade under söndagskvällen derbyrivalen Milan i en fantastisk match hade det mesta.

De blåsvarta vann med 2-0, men fick två spelare utvisade och en straff mot sig av domaren Gianluca Rocchis Gianluca Rocchi.

På presskonferensen efter Derby della Madonnina var Intertränaren José Mourinho sig själv. Portugisen kände sig motarbetad av etablissemanget och anklagade Milan för att köpa domare, allt för att förhindra att Inter vinner ligan.

– Jag lämnar den här matchen med en kvardröjande, konstig och obehaglig odör. Vad är det jag försöker säga? Det här är eran liga. En vacker dag reser jag härifrån: vad som sker här är inte mitt problem, det är erat.

– Jag har redan förstått att de aldrig kommer tillåta att vi vinner ligan i år.

Anklagar Milan för fusk

Inte nog med att han utan att säga det rakt ut anklagar Milanpresidenten Silvio Berlusconi och vice presidenten Adriano Gallini för fusk så hånar han även Milans spelare.

– Det är ni som talar om perfekt match. För mig är den perfekta matchen en match där mitt lag spelar bra, men även motståndaren – och domaren.

"The special one" får stöd från Interpresidenten Massimo Moratti.

- Vi spelade med tio spelare på grund av orättvisa, säger Moratti om det kontroversiella röda kort holländaren Wesley Sneijder fick för att ha applåderat domaren efter att denne blåst frispark mot Inter.

- Vad som återstår är nöjet att ha vunnit efter att ha visat upp karaktär och bra fotboll. Men jag fick det bekräftat att dessa fula och obehagliga signaler jag varnat om under veckan är verkliga.

- Jag är förstås inte så glad över detta.

Mourinho är trots kriget mot domarna och Milan nöjd med sitt lag.

- Vi bevisade att det enda sättet som vi skulle kunna förlora på är att vi skulle vara sex spelare på plan. Vi skulle vinna även om vi bara var sju spelare på plan.

/
/
/
/
Senaste nytt

JVM-stjärnan kan slå legendarens rekord: "Coolt"

Hedman hyllades för 1 000 matcher i NHL

2 timmar sedan
Victor Hedman, 32, firade sin 1000:e match för Tampa Bay i nattens NHL med en 4–0-kross mot Dallas. Svenske stjärnbacken hyllades på isen av lagkamraterna under uppvärmningen.

Gyökeres målsuccé – två mål på fyra minuter

igår 23:20
Viktor Gyökeres målform i Sporting Lissabon håller i sig. När laget ställdes mot Gil Vicente i den portugisiska ligan stod Gyökeres för två mål – på fyra minuter.

Formstarkt Djurgården tog sjätte raka segern

igår 21:18
Hockeyallsvenskans formstarkaste lag heter Djurgården. Hemma på Hovet mot Almtuna kom sjätte vinsten i följd. Stockholmslaget vann med 5–3.

Notan för historiska tv-avtalet: 88 miljarder

igår 21:18
Engelska fotbollsligan Premier League har skrivit ett nytt tv-avtal som sträcker sig över fyra år och är värt 88 miljarder kronor. Jätteavtalet, som är Storbritanniens största någonsin, är tecknat med Sky Sports och TNT Sports och börjar gälla från och med säsongen 2025–26.

Uefas drag: Startar ny Europaturnering

igår 18:54
Europeiska fotbollsförbundet, Uefa, har presenterat en ny turnering för damerna som ska börja säsongen 2025–26.